12.04.2019 Beograd

DSS: Vulin i Vesić štrajkuju gladju protiv Vlade Srbije

DSS: Vulin i Vesić štrajkuju gladju protiv Vlade Srbije
Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da su političke prilike u Srbiji poprimile karakter tragikomedije nakon odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da započnu štrajk gladju.

"Obrazloženje te odluke bi bilo samo smešno, da njome visoki državni funkcioneri ne tvrde da Srbija nije pravna država i da njene institucije ne funkcionišu. Jer izjava ministra Vulina da sem štrajka 'ne vidi drugi način da se odupremo huliganizmu dela opozicije, koja uništava imovinu gradjana' znači upravo javno priznanje da organi zaduženi za održavanje javnog reda i mira ne rade svoj posao", navodi se u saopštenju DSS-a.

Ta stranka je dodala da je, na taj način, Vulinov i Vesićev štrajk gladju zapravo protest protiv Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno Vlade Srbije - čiji je Vulin član.

"Ako je zaista ostvareno nešto prvi put u novijoj istoriji Srbije, onda je to činjenica da neki član vlade štrajkuje gladju protiv sopstvene vlade i kako sam kaže time 'želi da skrene pažnju medjunarodnoj javnosti na teror koji fašisti sprovode u Srbiji', a pred kojim je država nemoćna da se odbrani", dodaje se u saopštenju DSS.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 12.04.2019, 20:33h E pa, niste u pravu!

    "...političke prilike u Srbiji poprimile karakter tragikomedije nakon odluke ministra odbrane itd., itd." ...- E pa niste u pravu, gospodo i gospođe, neadekvatna je upotreba složenice: pošto je ovde prvi deo složenice "tragi-", koji po sebi ne znači ništa - odekvatan termin je "komedija", koji ima značenje (v. Rečnik SANU, Rečnik Matice srpske i dr.).

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side