07.12.2018 | 12:06h ► 15:50h Beograd

Dveri: Napad na aktivistkinju SNS-a u Lučanima posledica sukoba dve zaraćene struje naprednjaka

Dveri: Napad na aktivistkinju SNS-a u Lučanima posledica sukoba dve zaraćene struje naprednjaka
Lider Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je "sukob dve zaraćene frakcije SNS-a u Dragačevu" pozadina napada na kandidatkinju Srpske napredne stranke za odbornika u Lučanima.

Obradović je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je "krunski dokaz" zašto napadač na 64-godišnju Nadu Jovanović do danas nije uhapšen, "jer je deo Srpske napredne stranke".

"Po informacijama kojima raspolažemo, incident u kojem je povređena Nada Jovanović desio se tako što je izbio sukob dve zaraćene frakcije SNS-a u Dragačevu - struje načelnika Moravičkog okruga Slobodana Jolovića i pukovnika Radoša Milovanovića. To je incident između nje i Jolovićeve struje, to je cela istina", kazao je lider Dveri.

On je dodao da je sukob između dve frakcije SNS-a predstavljen kao napad Dveri na kandidatkinju za odbornika.

"Koji normalan čovek bi sebi dozvolio da udari damu od 64 godine? Nećemo više dozvoliti tu zloupotrebu žena koje su primorane da lažu šta im se desilo, zloupotrebu medija i lekara", kazao je Obradović.

Odbor Srpske napredne stranke u Lučanima saopštio je u sredu da je njihov kandidat za odbornika na lokalnim izborima, 64-godišnja Nada Jovanović fizički napadnuta i povređena dok je u ulazu jedne stambene zgrade delila predizborni materijal.

Nada Jovanović koja se pred novinarima pojavila sa zavojem na ruci, rekla je da ju je nepoznati muškarac u ulazu zgrade udario pesnicom u lice nakon čega je pala i povredila lakat.

Ona je pregledena u Domu zdravlja u Lučanima i upućena na dalje preglede u čačansku bolnicu gde je konstatovano da nema preloma.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da je policijskoj stanici Lučani prijavljen napad na aktivistkinju SNS kao i da je u toku potraga za napadačem.

SNS je za napad optužila opozicioni Savez za Srbiju i pozvala pripadnike MUP-a da što pre otkriju i privedu napadača.

Lokalni izbori u Lučanima zakazani su za 16. decembar.

 

SNS odgovorio Dverima: Koristite dvostruke aršine kad negirate napad na aktivistkinju SNS iz Lučana

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) ocenio je danas da Dveri koriste "dvostruke aršine" negiranjem da je fizički napadnuta i povređena aktivistkanja SNS iz Lučana Nada Jovanović (64).

SNS je pre dva dana saopštio da je njihovu aktivistkinju i kandidatkinja za odbornika u Skupštini Lučani Nadu Jovanović nepozanti muškarac udario pesnicom u lice u ulazu jedne stambene zgrade dok je delila propagandi materijal.

"Gotovo neverovatno zvuči kako od ničega može da se napravi novinska priča, 'afera', 'slučaj', posebno ako to ima bilo kakvu političku pozadinu, a sa druge strane ozbiljni incidenti predstavljaju kao gluma ili simuliranje, pa čak i razlog za zbijanje neslanih šala. Upravo smo ovih dana svedoci tih dvostrukih aršina", navodi se u današenjem saopštenju SNS. U saopštenju SNS se dodaje da dok se "naširoko i nadugačko" piše i polemiše o "navodnim pretnjama" upućenim nekadašnjoj odbornici Dveri u Nišu Jeleni Đorđević, članovi Saveza za Srbiju incident u kome je u Lučanima napadnuta kandidatkinja na listi SNS u medijima "pokušavaju da minimalizuju ili čak predstave kao novu igru naprednjaka".

SNS ističe da "nedvosmisleno i javno" osuđuje svaki vid nasilja u političkoj borbi i zalaže se za "sučeljavanje argumenata, a ne pesnica".

"Ipak, smeta i boli kada se svaki napad na aktiviste SNS izvragava ruglu, a navodne pretnje članovima drugih stranaka dižu na najviši mogući nivo, posebno kada za to nema ni jednog predočenog dokaza, ne zna se ko su osobe koje prete, već se sve svodi na izjave anonimnih izvora", navodi se u saopštenju.

SNS navodi da ih "ne bi čudilo" da iza pretnji upućenih Jeleni Đorđević stoje upravo Dveri, koje su prema oceni SNS "poznate po tome da se na najgrublji način razračunavaju sa svima onima koji napuste njihove redove".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side