12.03.2019 Beograd

Dveri: Obradović dobio poziv da se javi u policijsku stanicu u Guči

Dveri: Obradović dobio poziv da se javi u policijsku stanicu u Guči Foto: prtscr ytb
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović saopštio je danas da je dobio poziv da se javi u policijsku stanicu u Guči i da ga je policija pozvala zbog prikupljanja obaveštenja o "krivičnom delu protiv izbornih prava".

"Podsećamo da su u Lučanima izborna prava itekako kršena, ali od strane Srpske napredne stranke. Opozicija je u Lučanima skupila sve podatke o naprednjačkim prevarama i izbornoj krađi i sve to objedinila u Belu knjigu i tu knjigu smo predali policiji. U njoj se navode dokazi o 180 džipova bez tablica koji su služili za zastrašivanje birača, nalaze se dokazi o duplim biračkim spiskovima, ucenama, pretnjama i pritiscima sa kojima su se građani Lučana i celokupnog Dragačeva suočavali", navele su Dveri u saopštenju.

Taj pokret je naveo da će se Obradović rado odazvati ako policija želi dodatne informacije na tu temu.

"Međutim, ako je cilj ovog poziva da oni koji su obesmislili izbore, a to je SNS, sad optužuju lidera opozicije da je počinio delo protiv izbornih prava jer je sprečavao članove SNS da vode paralelne spiskove ispred biračkih mesta, Obradović smatra da je to nedopustivo. On je naglasio da će se, u tom slučaju, javiti u policijsku stanicu u Lučanima samo pod uslovom da ga tamo opet dočeka (državna sekretarka MUP-a) Dijana Hrkalović i da sa njom razgovara o kršenju izbornih prava", naveo je taj pokret.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side