06.09.2019 Beograd

Dveri: Stefanović na čelu radne grupe za izbore je korak nazad za izborne uslove

Dveri: Stefanović na čelu radne grupe za izbore je korak nazad za izborne uslove
Pokret Dveri ocenio je danas da je postavljanje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića na čelo radne grupe za primenu preporuka OEBS-a za unapređenje izbornih uslova pokazatelj da vlast nema nameru da popravi uslove u kojima se održavaju izbori.

"Iako (premijerka) Ana Brnabić kaže da je Nebojša Stefanović 'pravi čovek na pravom mestu'... mi smatramo da je postavljanje čoveka koji je ukrao sopstvenu diplomu na čelo radne grupe koja treba da obezbedi uslove u kojima neće biti krađe izbora pokazatelj da ova vlast nema nameru da popravi izborne uslove", navodi se u saopštenju Dveri.

Ta stranka je izrazila sumnje u kredibilitet ljudi koji treba da vode tu radnu grupu.

"Kako da poverujemo da će čovek sa kupljenom diplomom, i isti onaj koji je poslao Dijanu Hrkalović da na dan izbora u Lučanima kooordinira policijskim pritiscima, batinašima i džipovima bez tablica, uticati na to da se poprave izborni uslovi? Ili da će Dejan Đurđević, postavljen za zamenika šefa ove radne grupe, koji je bio zamenik RIK-a u vreme izborne krađe na parlamentarnim izborima 2016. godine, sada stvoriti uslove u kojima izborna krađa neće biti moguća?", upitale su Dveri.

Dveri su navele da sumnjaju i u kapacitete radne grupe jer ne znaju kako će Stefanović i Đurđević obavljati i tu funkciju, pored nekoliko ozbiljnih funkcija na kojima se već nalaze.

"I konačno, rezultati eventualnog rada ove radne grupe su unapred obesmišljeni odredbom da ona izveštaj podnosi na svakih šest meseci, što znači da će prvi izveštaj doći na dnevni red prekasno da se bilo šta promeni u pogledu uslova za nastupajuće izbore. Stava smo da je formiranje ove radne grupe, kao i učešće vlasti na okruglom stolu na FPN samo predstava namenjena za predstavnike međunarodne zajednice i fingiranje koje neće dovesti do suštinskih promena izbornih uslova", dodaju Dveri.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side