Gajović: Mediji u vanrednom stanju rade korektno, ali može i bolje
31.03.2020 Beograd

Gajović: Mediji u vanrednom stanju rade korektno, ali može i bolje

Gajović: Mediji u vanrednom stanju rade korektno, ali može i bolje Foto: Beta/Milan Obradović
Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović ocenio je da mediji u Srbiji u vreme vanrednog stanja rade korektno, mada je on ubeđen da to može i bolje.

 


"Iskakanja pojedinih medija nisu alarmantna, ali se to više odnosi na kršenje etičkih pravila a ne Zakona o javnom informisanju i medijima", rekao je Gajović za list Danas.

Na pitanje da li to znači da ministarstvo smatra da nema potrebe da preduzima neke mere za smanjenje širenja lažnih vesti i panike, Gajović je rekao da lažne vesti nisu problem samo u Srbiji, već i u celom svetu.

"Lažne vesti su podjednako opasne kao ispaljeni metak u čoveka. I baš zato im se moramo suprotstaviti svim silama, merama i bez pardona. Iz istih razloga neprekidno apelujemo na medijske radnike da obazrivo i sa dužnom pažnjom prenose informacije, posebno za vreme vanrednog stanja, kada su građani zbunjeni i nesigurni", rekao je on.

Gajavić je dodao da će ministarstvo u svakoj situaciji u kojoj se ne poštuje zakon reagovati i podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

On je dodao da smatra da mediji u Srbiji neće preživeti bez pomoći države, iako ima i suprotnih mišljenja.

"Iz tog razloga će rad ministarstva na konkursima za sufinansiranje medijskih sadržaja biti nastavljen odmah posle završetka vanrednog stanja i sprovedenih mera koje je propisala Vlada", rekao je on.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side