17.09.2015 Beograd

Gašić: Nema problema na ulazu u Hrvatsku

Gašić: Nema problema na ulazu u Hrvatsku Foto: Beta /Darimer Banda
Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je večeras da za sada nema većih problema na granici sa Hrvatskom zbog priliva izbeglica koje prelaze u tu susednu zemlju i dodao da sve bezbednosne službe Srbije prate aktivnosti u okruženju koje se tiču ove krize.

On je na graničnom prelazu Horgoš 2 rekao novinarima da nema nikakvih problema na prelazu prema Hrvatskoj, ali je ukazao da postoje razne informacije da u ovoj zemlji ima smetnji zato što je, kako je rekao, "verovatno loša organizacija svih državnih organa Hrvatske".

Gašić je rekao da je Srbija poslednja četiri meseca pritisnuta migrantskom krizom, ali da uz dobru organizaciju svih ministarstava uspeva da sve one koji su ušli u Srbiju zbrine i da onima koji žele da ostanu u zemlji omogući kvalitetne uslove.

Izbeglice koje žele da nastave put, kako je ukazao ministar, omogućeno je da nesmetano prođu kroz Srbiju.

On je rekao da se odnos Srbije prema izbeglicama najbolje vidi kroz činjenicu da su sva četiri meseca prošla bez ijednog incidenta i međusobnih sukoba izbeglica.

Srbija će, kako je rekao i dalje da im pruža maksimlno human odnos.

Tokom obilaska ovog graničnog prelaza Gašića je zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom čekalo uz povike "Hvala ti Srbijo", oko 100 izbeglica, koliko ih je trenutno na graničnom prelazu Horgoš 2.

autor: AP izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side