09.09.2018 Beograd

GB 381: Konflikt kod Banja pokazuju da aktuelne vlasti ne mogu da nađu rešenje za Kosovo

GB 381: Konflikt kod Banja pokazuju da aktuelne vlasti ne mogu da nađu rešenje za Kosovo Foto: Zoran Raš
Građanski blok 381, čiji je predsednik Saša Janković, ocenio je danas da konflikt pri pokušaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti mesto Banje pokazuje da sadašnje vlasti u Beogradu i Prištini nikada neće moći da dođu do rešenja.

"Konflikti do kojih je tokom posete došlo, bili režirani ili ne, samo potvrđuju da sa sadašnjim rukovodstvima u Beogradu i Prištini do rešenja nikada ne može da dođe. Trajni mir zahteva nove ljude sa obe strane. Građanski blok 381 se nada da će bar međunarodne bezbednosne snage sprečiti incidente kojima Vučićeva propala politika, u nedostatku izlaza za sebe, sada lako može da se okrene", navodi se u saopštenju.

Predsednik Građanskog bloka 381 Saša Janković rekao je da je Vučić danas "jasno rekao" Srbima sa Kosova i Metohije da nema ništa da im kaže. "Bez rešenja, bez ideje, bez hrabrosti, bez budućnosti.

To je Vučić, ali to ne sme da bude Srbija", rekao je Janković, a navodi se u saopštenju.U saopštenju se ocenjuje i da su od Vučićeve politike odustali i ljudi koji su, kako se navodi, "do juče verovali njegovim lažima, a koje sada ni pod pritiscima i ucenama nisu hteli da u većem broju dođu na Vučićev propali Gazimestan dva".

"Vučićev pokušaj da se na Kosovu poistoveti sa Slobodanom Miloševićem, koga je prilikom posete veličao, opasan je koliko i besmislen. Dodatno zabrinjava njegovo zaoštravanje prema Nemačkoj i dalje približavanje (turskom predsedniku Tajipu) Erdoganu", dodaje se u saopštenju.

Građanski blok 381 čine Pokret slobodnih građana, ;Zelena ekološka partija - Zeleni, Mađarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija Tolerancija.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side