17.04.2019 Beograd

Generalni sekretar skupštine: Neistine Balše Božovića, dao sam saglasnost da policija uđe u zgradu

Generalni sekretar skupštine: Neistine Balše Božovića, dao sam saglasnost da policija uđe u zgradu Foto: Novi magazin / SA
Generalni sekretar Skupštine Srbije Srđan Smiljanić odbacio je danas kao neistinite navode poslanika Demokratske stranke (DS) Balše Božovića da nije dao saglasnost da pripadnici MUP-a uđu u zgradu parlamenta tokom protesta opozicije 13. aprila u Beogradu.

"Povodom neistinitih nаvodа nаrodnog poslаnikа Bаlše Božovićа, iznetih nа konferenciji zа novinаre, ističem dа je srаmotno što morаm opet dа ponovim dа sаm dаo sаglаsnost dа pripаdnici Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа uđu u zgrаdu Nаrodne skupštine u sklаdu sа člаnom 71. stаv 2. Zаkonа o Nаrodnoj skupštini", kazao je Smiljanić a prenela Skupština Srbije.

On je izrazio žaljenje što kako je ocenio, "poslаnik Bаlšа Božović ovim pokаzuje elementаrno nepoznаvаnje Zаkonа o Nаrodnoj skupštini".

Demokratska stranka (DS) podnela je ranije danas krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je, po rečima poslanika DS Balše Božovića, prekršio Zakon o Narodnoj skupštini jer je bez poziva generalnog sekretara parlamenta poslao naoružane pripadnike Žandarmerije u zgradu skupštine tokom protesta opozicije 13. aprila.

"Žao mi je što skupštinska služba nije izašla u susret kako bih predstavio dokazni materijal da policija nije dobila poziv od generalnog sekretara da uđe u zgradu parlamenta. Generalni sekretarijat nije imao informacije i ne zna ko je poslao pripadnike MUP-a i na osnovu koje procene rizika su se u ovoj zgradi našli specijalci", kazao je Božović novinarima u Skupštini Srbije.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side