30.11.2019 | 09:42h ► 10:56h Beograd

Danas: Prete nam tužbom ako nastavimo da pišemo o GIM-u

Danas: Prete nam tužbom ako nastavimo da pišemo o GIM-u
List Danas objavio je u današnjem izdanju da im je Advokatska kancelarija Ninković u ime privatnog preduzeća GIM uputila dopis u kome preti sudskom tužbom ukoliko list i dalje bude izveštavao o GIM-u jer time "objavlje informacije koje se mogu smatrati poslovom tajnom".

U dopisu se navodi da nije postojao nikakav opravdani interes javnosti da se u tekstovima već dva meseca navode imena partnera GIM, ugovori, fotograrfije aviona sa nazivom prevoznika i registarskim brojem aviona, fotografije brodova sa registarskim oznakama, sanduci sa slikama oružja, kao i svi drugi podaci koji štete tim licima i GIM-u, a pri čemu ugrožavaju nacionalnu bezbednost zemlje i njene odbrambene mehanizme.

Advokatska kancelarija Ninković se posebno osvrnula na tekst obljavljen 7. novembra pod naslovom "Pod kojim uslovima GIM kupuje oružje od policije".

Glavni urednik lista Danas Dragoljub Petrović je rekao da ovakav dopis može da se posmatra kao pritisak na redakciju lista kako dalje ne bi pratila dešavanja oko valjevskog Krušika.

"O daljim potezima u vezi s ovim dopisom odlučućemo posle konsultacija sa novinarskim udruženjima i pravnicima", rekao je Petrović za Danas.

Televizija N1 takođe je dobila dopis advokatske kancelarije Ninković kao punomoćnika GIM-a.

autor: SA izvor: Beta/N1
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side