23.03.2019 Beograd

Glavni odbor SDS jednoglasno za integraciju sa DS i Zajedno za Srbiju

Glavni odbor SDS jednoglasno za integraciju sa DS i Zajedno za Srbiju Foto: Novi magazin
Glavni odbor Socijaldemokratske stranke(SDS) danas je jednoglasno doneo odluku o procesu integracije te stranke sa Demokratskom strankom (DS) i Zajedno za Srbiju (ZZS).

Glavni odbor Socijaldemokratske stranke(SDS) danas je jednoglasno doneo odluku o procesu integracije te stranke sa Demokratskom strankom (DS) i Zajedno za Srbiju (ZZS). 

Glavni odbor je, takođe, današnjom odlukom ovlastio Predsedništvo SDS da nastavi pregovore sa DS i ZZS o organizovanju skupštine na kojoj bi se ove tri stranke ujedinile u novu organizaciju, saopštila je SDS."U okolnostima borbe protiv Vučićevog režima i njegove stranačke megastrukture u opoziciji je neophodno formiranje snažne stranačke infrastrukture sa jasno definisanom politikom i udruživanje stranaka koje dele istu vrednosnu i političku orijentaciju", izjavio je predsednik SDS Boris Tadić, prenela je ta stranka.

Tadić je rekao i da "građanski protesti predstavljaju najširi blok koji okuplja građane svih političkih orijentacija, dok je Savez za Srbiju uži politički entitet koji okuplja političke stranke različitih orijentacija".

"Smatramo da je pored toga neophodno i formiranje nove političke organizacije koja bi udružila najveće stranačke infrastrukture u opoziciji i bila stožer građanskih proevropskih opozicionih stranaka", rekao je Tadić.

On je istakao da je nova organizacija "odgovor na kritike da je aktuelna opoziciona borba u širim političkim savezima isuviše politički difuzna i usmerena samo na rušenje režima, ali je istovremeno i ojačavanje postojećih saveza u okviru kojih nastavljamo zajedničku borbu za slobodnu i demokratsku Srbiju".

"Borba za demokratiju i izborne uslove podrazumeva zajedničku borbu svih istinskih opozicionih stranaka, bez obzira na politički predznak. Međutim, nova organizacija koju osnivamo daje odgovor i za 'dan posle' i nudi jasnu politiku", izjavio je Tadić.

On je naglasio da je ideja ujedinjenja stranaka nastalih iz DS-a pretpostavka izgradnje demokratije u Srbiji i ostvarivanja strateškog cilja punopravnog članstva u EU.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side