14.12.2017 Beograd

Gojković: CRTA sprovodi očiglednu političku agendu

Gojković: CRTA sprovodi očiglednu političku agendu Foto: Z. Raš
Predsednica i potpredsednici Skupštine Srbije optužili su danas organizaciju CRTA, povodom zatamnjivanja sajta Otvoreni parlament, da sprovodi "očiglednu političku agendu".

"Zatečeni smo postupanjem nevladine organizacije CRTA i odlukom da zatamni navodno informativni sajt Otvoreni parlament, koji je svoja sopstvena vrata zatvorio za javnost Srbije, fingirajući protest, a zapravo sprovodeći očiglednu političku agendu", navodi se u saopštenju koje potpisuju Gojković i potpredsednici Veroljub Arsić (SNS), Vladimir Marinković (SPDS) i Đorđe Milićević (SPS).

U saopštenju se navodi da bi Otvoreni parlament morao da bude sajt informativnog karaktera ne samo po imenu i odredbama Memoranduma o saradnji sa Narodnom skupštinom, "već i po zamašnim sredstvima koje prima, kako se dodaje, da bi bio na usluzi građanima i parlamentarizmu.

"Pozivamo sve aktere, bili oni registrovani politički subjekti ili ne, da u interesu građana Srbije, demokratije i istine, za koje tvrde da se zalažu, u svom delovanju i procenama poštuju makar slovo zakona, procedura i sporazuma, ako već ne i njihov duh", piše u saopštenju.

Predsednica i potpredsednici Skupštine Srbije pozvali su Crtu da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima i proveri svoju 'političku' platformu, umesto kako su istakli, što pokušava da građane Srbije "dovede u zabludu".

CRTA je ranije najavila da zbog urušavanja institucije Skupštine Srbije zamračiti sajt Otvoreni parlament dok "situacija ne počne da se vraća u civilizacijske tokove".  Na sajtu Otvoreni parlament stoji "Ovako izgleda kada nema Otvorenog parlamenta".

Ta organizacija ocenila je da je pri usvajanju državnog budžeta 2018. vlast zloupotrebila skupštinske procedure i da je taj akt usvojen bez rasprave.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side