Gojković povodom napada na Rističevića: Građani da znaju da državu fašisti nikada ne mogu da osvoje
08.05.2020 Beograd

Gojković povodom napada na Rističevića: Građani da znaju da državu fašisti nikada ne mogu da osvoje

Gojković povodom napada na Rističevića: Građani da znaju da državu fašisti nikada ne mogu da osvoje Foto: Novi magazin / Zoran Raš
Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković osudila je danas na konferenciji za novinare "fašistički napad na poslanika Marjana Rističevića na stepenicama Narodne skupštine", optuživši za to lidera Pokreta Dveri Boška Obradovića i lidere opozicionog Saveza za Srbiju.

Gojković je pokazala pocepani sako i masku za koji je rekla da pripadaju Rističeviću, "kao dokaz šta su u stanju da urade Boško Obradović i Savez za Srbiju kada je u pitanju poslanik koji ne deli njihova fašistička opredeljenja".

Ona je poručila građanima "da znaju da državu fašisti nikada ne mogu da osvoje".

"Marjan Rističević je danas brutalno napadnut od ove fašističke falange. Oni su ga gazili, tukli i kako kažu pripadnici obezbezbeđenja da njih nije bilo on ne bi uspeo da se izvuče, ko zna da li bi preživeo", rekla je Gojković.

Ona je rekla da "Marjan Rističević ima određene povrede i da se nalazi u ambulanti Skupstine", kao i da "fašistička falanga koja ga je napala još stoji ispred Skupštine na stepenicama ovog zdanja".

"Svi znamo kroz istoriju kada smo gledali ovakve nemile prizore. Ovo je bilo samo u najavi Hitlerovog dolaska na vlast. Odlučno ćemo se suprotstaviti svakom ovakvom pokušaju da se blokira rad Narodne skupštine", rekla je Gojković.

Ona je pozvala nadležne organe, policiju i tužilaštvo da reaguju, kao i Evropsku uniju "koja prati rad Skupštine i ko je koliko minuta dobio za obraćanje, da da ocenu i kaže šta misli o ovom fašističkom ponašanju".

U snimku incidenta ispred supštine koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se da je došlo do verbalnog sukoba između poslanika Marjana Rističevića i lidera Dveri Boška Obradovića, a da je nakon koškanja Rističević iz grupe ljudi koja se nalazila na ulazu u Narodnu skupštinu izašao sa maskom na licu i pocepanim sakoom, dok su jedni drugima nastavili da dobacuju uvrede.

Nekoliko desetina pristalica Dveri na čelu sa Boškom Obradovićem sačekalo je danas na ulazu u Narodnu skupštinu početak sednice, sa zastavama Srbije i parolama "Đurđevdan ne može – izbori mogu" i uz skandiranje "Izdao si Kosovo", kada se i dogodio incident u kome je Marjanu Rističeviću pocepan sako.

Oni su predstavnicima vlasti koji su ulazili u Narodnu skupštinu dovikivali "narod će da vam sudi".

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side