Građanski front uputio podršku Lokalnom frontu oko moratorijuma na izgradnju MHE
01.10.2019 Beograd

Građanski front uputio podršku Lokalnom frontu oko moratorijuma na izgradnju MHE

Građanski front uputio podršku Lokalnom frontu oko moratorijuma na izgradnju MHE
Građanski front uputio je danas podršku Lokalnom frontu iz Kraljeva, koji je u saradnji s inicijativom "Sačuvajmo planinske reke Kraljeva" sačinio predlog Odluku o moratorijumu na izgradnju malih hidroelektrana (MHE) na teritoriji Kraljeva i zahteva da se taj predlog uvrsti u dnevni red naredne sednice Skupštine Kraljeva.

"U mnogim rečnim tokovima u Srbiji voda kao izvor i uslov života je ugrožena. Time je i sam život naših građhana i građanski doveden u pitanje. Izgradnja malih hidroelektrana uzrokovala je isušivanje korita i prelivanje prirodnih vodnih tokova u betonske cevi, kako bi, iscrpljivanjem javnog dobra, došlo do slivanja javnog novca kroz subvencije u privatne džepove 'investitora' koji su u dosluhu sa vladajućim partijama", navedeno je u saopštenju.

Građanski front je pozvao sve političke organizacije koje teže smenu "kriminalnog partijsko-koruptivnog režima oličenog u Srpskoj naprednoj stranci", da podnesu i podrže predloge za sprečavanje izgradnje malih hidroelektrana na teritorijama lokalnih samouprava, po uzoru na predlog koji je Lokalni front podneo Skupštini Kraljeva.

"Briga za naše reke i vodna bogatstva mora biti iznad partijske i političke pripadnosti", istakli su oni.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side