Gradonačelnik: Dok nema novca, nema ni konkursa za medije u Kragujevcu
21.02.2020 Kragujevac

Gradonačelnik: Dok nema novca, nema ni konkursa za medije u Kragujevcu

Gradonačelnik: Dok nema novca, nema ni konkursa za medije u Kragujevcu Foto: PrtScn
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da će konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja biti "kada bude bilo novca" i da je stvar vrlo jednostavna - dok nema novca, nema konkursa.

U Kragujevcu već pet godina nije sproveden konkurs za sufinansiranje medija, a grad iz budzeta finansira samo Radio-televiziju Kragujevac koja je posle raskida loše privatizacije 2017.godine vraćena gradu do nove prodaje.

"Mi smatramo da smo kroz Radio televiziju Kragujevac zadovoljili osnovne potrebe građana za objektivnim informacijama, za servisnim informacijama, pokrivamo i radio i televiziju i ne vidim nikakav problem, kao što ga ,verujem, ne vide ni građani Kragujevca", rekao je Nikolić.

Kazao je i da grad Kragujevac finansira Radio-televiziju Kragujevac koja je u javnom vlasništvu "u ; maksimumu".

Ocenio je da RTV Kragujevac radi u skladu sa zakonom i da je u procesu privatizacije, pri čemu nema kršenja zakona  ;jer je to  ;sve u skladu sa Zakonom o javnom informisanju.

Nikolić nije odgovorio na novinarsko pitanje da li je dobio preporuku koju je ranije najavio da će mu poslati državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajovića, o tome da poštuje zakon i raspiše konkurs za medije u Kragujevcu.

Nikolić je rekao da situaciju u kragujevačkim medijima ne vidi kao dramatičnu  i upitao: "Recite mi koji je to medij u Kragujevcu ugrožen"?

Na ocenu novinara da na primer "Kragujevačke novine" nisu izašle zbog teške finansijske situacije, Nikolić je odgovorio da su te novine u privatnom vlasništvu.

"Ne možemo da utičemo mi na njihovo poslovanje. Pa šta očekujete, da grad finansira sve medije koji se pojave ili koji mogu da se pojave na sceni u Kragujevcu", rekao je Nikolić.

Ocenio je da to što se "pravi drama" o stanju u medijima u Kragujevcu ima veze pre svega sa politikom.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side