Gradonačelnik Zrenjanina: Uskoro skidanje zabranje na upotrebu vode
07.04.2020 Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina: Uskoro skidanje zabranje na upotrebu vode

Gradonačelnik Zrenjanina: Uskoro skidanje zabranje na upotrebu vode Foto: prtscr ytb
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je danas da stanovnici tog grada neće dugo čekati na skidanje zabrane na upotrebu vode.


"Želim da poručim građanima Zrenjanina da smo napokon uspeli da prečistimo vodu i stavimo je u okvire koje nalažu Zakon i Pravilnik. Ova informacija je od izuzetnog značaja za sve građane i smatram da baš sada, u ovoj teškoj situaciji, kada se cela država nalazi u vanrednom stanju zbog pandemije koronavirusa, građanima mogu da saopštim da smo na korak od skidanja zabrane", naveo je Janjić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je rekao da je "u prethodnom periodu bilo najava da će ovaj problem biti rešen ali sada imamo rezultat koji nam jasno pokazuje da smo uspeli da napravimo ozbiljan pomak".

Gradonačelnik je napomenuo da je u toku rešavanje problema sa pritiskom u mreži i da će vrlo brzo i on biti rešen.

"Takođe želim da poručim građanima da radimo na hitnom rešavanju problema u vezi sa pritiskom vode u mreži. Iskreno žalim što nam se ovaj problem dešava sad u sred pandemije, međutim, isto tako verujem da ćemo i ovaj problem uspešno rešiti i da će u skorijoj budućnosti Zrenjaninci imati normalno i kvalitetno vodosnabdevanje", rekao je Janjić.

"Mnogi će pitati", dodao je, "zašto ranije nije rešen problem oko pritiska i moram priznati da smo imali mnogo problema sa postrojenjem za preradu vode".

"Imamo i velike gubitke u samoj mreži i to je takođe problem kojem ćemo se posvetiti u što hitnijem roku", rekao je Janjić.

U saopštenju se navodi da je Zavod za javno zdravlje Zrenjanin objavio rezultate analiza vode na izlazu iz postrojenja za preradu i one "jasno pokazuju da je investitor uspeo da prečisti vodu i dovede do toga da ona sada odgovara svim parametrima".

"Pored činjenice da voda na izlazu iz postrojenja odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode, mnogo je bitnija činjenica da je po rezultatima Zavoda za javno zdravlje voda u gradskoj mreži takođe u okviru Pravilnika", navedeno je u saopšenju iz kabineta gradonačelnika Zrenjanina.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 7.04.2020, 13:22h Vajo

    Nisam siguran da će voda biti ispravna. Ona je uistinu naoko čista, bela ali ima neprijatan miris što ukazuje da nije dobra.

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side