26.04.2018 Priština

Haradinaj: BSK biće partner Kfora, neće preuzimati ovlašćenja

Haradinaj: BSK biće partner Kfora, neće preuzimati ovlašćenja Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da transformacija Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) u oružane snage ne podrazumeva da one preuzmu zadatke i ovlašćenja Kfora, već da budu partner međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu.

Govoreći na konferenciji koju je organizovalo Ministarstvo BSK, i u čijem radu učestvuju i diplomatski predstavnici zemalja partnera koji su do sada podržavali razvoj BSK, Haradinaj je rekao da je BSK institucija od najvećeg poverenja na Kosovu i zahvalio se na podršci koju su međunarodni predstavnici dali razvoju njene snage.

Ministar BSK Rustem Beriša je rekao da je pored poverenja koje građani Kosova imaju u BSK, posebno dostignuće i integracija pripadnika manjinskih zajednica.

"Uspeli smo da pređemo 10 odsto učešća pripadnika iz manjinskih zajednica. U zadnje vreme smo imali regrute pripadnike manjina i sa severnog dela Kosova", kazao je Beriša.

Govoreći o transformaciji BSK u oružane snage, Beriša je kazao da su preduzete mere da deo transformacije budu i Srbi i pozvao predstavnike međunarodne zajednice da pomognu da "Srpska lista shvati novu realnost i bude deo te transformacije".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side