20.08.2019 | 08:42h ► 17:52h Priština

Haradinaj: Ideja o promeni granica bila veća briga od borbe protiv korupcije

Haradinaj: Ideja o promeni granica bila veća briga od borbe protiv korupcije Foto: print screen
Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je imao "većih briga" od borbe protiv korupcije te da se bavio temom promene granica, "koja je dovela zemlju pred vanredno stanje", preneo je Kossev.

"Premijer koji mora da čuva teritoriju ne može da se vrati rešavanju unutrašnjih pitanja poput korupcije", kazao je sinoć Haradinaj tokom gostovanja na prištinskoj televiziji T7.

On je dodao da kada se bude uverio da je pitanje promene granica potpuno zatvoreno "planira da se bave unutrašnjim temama".

Haradinaj je dojučerašnju saradnju sa Demokratskom starnkom Kosova (PDK) Kadrija Veseljija, ocenio kao loše iskustvo.

Kako je rekao, PDK ga je ometala u vezi sa "najvažnijim nacionalnim pitanjima", kao i da ne želi da sarađuje sa strankom predsednika kosovske Skupštine Veseljija.

Haradinaj je potvrdio da nije obavestio lidera PDK, svоg koalicionog partnera, da će podneti ostavku na mesto premijera Kosova, a kao razlog za to je naveo da Veselji "nije ostavio prostor" za razgovor o osetljivim temama.

"Zašto upozoriti čoveka koji je u Vašingtonu rekao da Haradinaj razgovara sa Amerikom kao i sa Srbijom?! Nije mi ostavio prostora da razgovaramo o takvim temama", rekao je on. 

 

Haradinaj: Nema dogovora o koaliciji sa Socijaldemokratskom inicijativom 

Nije postignut dogovor, iako postoji obostrano raspoloženje za predizbornu koaliciju, izjavio je danas ;lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i premijer u ostavci Ramuš Haradinaj posle sastanka sa svojim zamenikom u vladi i liderom Socijaldemokratske inicijative (SDIK) Fatmirom Ljimajem.

"Sastao sam se s Limajem, on nije imao priliku da razgovara s rukovodstvom SDIK, ali postoji raspoloženje, ali nismo se složili ni o kakvom sporazumu", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je juče potpisao predizborni koalicioni sporazum Socijaldemokratskom partijom Kosova Špenda Ahmetija i nakon potpisivanja sporazuma izjavio da je moguća i široka predizborna koaliciju u kojoj će biti i Socijaldemokratske inicijativa Fatmira Ljimaja i Alijansa novo Kosovo Behdžeta Pacolija.

"Mi nismo deo scenario za novi PAN (predizborna koalicija pred izbore 2017 godine). Niti za PAN 2 ili PAN 3. Mi smo spremni da saslušamo druge političke subjekte i da čujemo njihove stavove. Ono što mi radimo je da ne čekamo nikoga već samo stvaramo osovinu pobede, koja je nada za građane Kosova", rekao je juče Haradinaj, prenose prištinski mediji.

Jučerašnji koalicioni sporazum između ABK i SDPK je prva predizborna koalicija između stranaka pred najavljene vanredne parlamentarne izbore na Kosovu.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side