14.01.2019 Priština

Haradinaj: Privremeno ukidamo taksu uz međunarodne garancije za potpisivanje sporazuma

Haradinaj: Privremeno ukidamo taksu uz međunarodne garancije za potpisivanje sporazuma Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je vlada Kosova spremna da privremeno ukine taksu na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine uz međuanrodne garancije za potpisivanje konačnog sporazuma koji će rezultirati priznanjem Kosova.

On je na Fejsbuku napisao da će takse i dalje biti na snazi "dokle god imamo sugestije za neuspešne sastanke, bez cilja i jasno utvrđenih rokova, bez usaglašenih ugovora, bez međunarodnih garancija da će se potpisati konačni sporazum koji za rezultat ima priznanje".

"Duboko sam ubeđen u mogućnost postizanja sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma sa Srbijom koji će za rezultat imati priznanje. Mi intenzivno radimo na konačnom ugovoru, konačnom sporazumu, za šta smo predali 'veliku knjigu' ; o poglavljima i nacrt sporazuma", kazao je Haradinaj.

Kosovski premijer piše da su sve to radili sa ciljem da bi, kad sednu sa predstavnicima Srbije, imali održiv materijal, sa činjenicama i argumentima.

"Uspostavljanje takse na proizvode iz Srbije nema za cilj ometanje i prolongiranje postizanja konačnog pravno obavezujućeg sporazum sa Srbijom koji za rezultat ima priznanje. Naprotiv, vlada Kosova je spremna da privremeno ukine taksu samo posle međunarodnih garancija da će se sesti i potpisati konačni sporazum koji će rezultirati obostranim priznanjem", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, garancija znači da postoji usaglašeni ugovor u principu i da se očekuje samo potpisivanje tog sporazuma, koji će rezultirati priznanjem.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 15.01.2019, 11:43h sara

    Zločincu, ne ćeš na silu ništa dobiti, mesto ti je zatvor. Imaš državu to je Albanija odakle su ti došli deda i otac.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side