Hoti (DSK): Konačni sporazum podrazumeva punu normalizaciju i međusobno priznanje
30.07.2018 Priština

Hoti (DSK): Konačni sporazum podrazumeva punu normalizaciju i međusobno priznanje

Hoti (DSK): Konačni sporazum podrazumeva punu normalizaciju i međusobno priznanje Foto: printscr
Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova (DSK) Avdulah Hoti ocenio je danas da bi pregovori Prištine i Beograda trebalo da budu završeni konačnim sporazumom i da omoguće punu normalizaciju odnosa i međusobno priznanje dve zemlje, kao i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Hoti je u objavi na svom Fejsbuk profilu poručio da Demokratski savez Kosova ostaje privržen ozbiljnom pregovaračkom procesu i dodao da sporazum Prištine i Beograda treba Kosovu da otvori put ka učlanjenju u EU i NATO.

"Sporazum sa Srbijom treba da bude postignut uz poštovanje teritorijalnog integriteta Kosova, očuvanje unitarnog karaktera države Kosovo i uz poštovanje duha Ustava Kosova", napisao je Hoti na Fejsbuku.

Srbija bi, kako je ocenio, trebalo da odmah ponudi podatke o nestalima, da pokaže volju za izvinjenjem kao i nameru za nadoknadu ratne štete.

"Početak novog procesa dijaloga sa Srbijom bez prethodnih priprema je opasan i neodgovoran", rekao je Hoti i upozorio da postoje nastojanja da dijalog vode nelegitimne institucije, van ustavnog mandata.

Šef poslanika DSK rekao je da dijalog treba da vode državne institucije koje imaju ustavna ovlašćenja i politički legitimitet.

Skupština Kosova danas nastavlja raspravu o dijalogu sa Srbijom.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side