04.01.2012 | 11:14h ► 11:56h Leposavić

I Leposavić za referendum na Kosovu

I Leposavić za referendum na Kosovu
Referendum na severu Kosova na kojem će se građani izjašnjavati o prihvatanju kosovskih institucija održaće se i u Leposaviću 15. februara, odlučili su danas odbornici te opštine.

Sednici na kojoj se donosila odluka o učešću na referendumu nisu prisustvovali odbornici vladajuće Demokratske stranke. Demokrate u Leposaviću vladaju u koaliciji sa SPS-om i PUPS-om.

Na sednici je od 31 odbornika bilo njih 16 i svi su glasali za raspisivanje referenduma koji je već raspisan u ostale tri opštine na severu Kosova - Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku i Zvečanu.

Pitanje na referendumu biće: "Da li prihvatate institucije Republike Kosovo na severu Kosova i Metohije".

Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić rekao je da odbornici DS nisu prisustvovali sednici jer poštuju stav države u vezi sa pitanjem održavanja referenduma na severu Kosova i smatraju da je održavanje referenduma suvišno. 

"Opšte je poznato da su građani u Leposaviću protiv prištinskih institucija i oni to stalno pokazuju od 25. jula kada su počeli da se suprostavljaju instaliranju kosovskih institucija na ovom području", rekao je Ninić. 

Ninić je ponovio da je održavanje referendum na severu Kosova nepotrebno i da je Ustavom Srbije definisano da je Kosovo i Metohija njen sastavni deo. 

autor: MP izvor: agencije/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Srpski turisti u Tunisu da slede uputstva Vlade te zemlje Srpski turisti u Tunisu da slede uputstva Vlade te zemlje

  U Tunisu je danas proglašeno vanredno stanje, kao rezultat ranijeg terorističkog napada koji se desio 26. juna ove godine u području grada Susa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i upozorilo turiste iz Srbije da izbegavaju putovanja u planinske i pustinjske oblasti kao i da slede uputstva Vlade Tunisa.

 • Zatvoreno pitanje Sutorine, sporazum uskoro Zatvoreno pitanje Sutorine, sporazum uskoro

  Crna Gora i Bosna i Hercegovina zatvorili su pitanje Sutorine i sada je samo pitanje vremena kada će biti potpisan sporazum o razgraničenju dve države, izjavio je danas crnogorski predsednik Filip Vujanović.

 • Na prelazu Jabuka čeka se 40 minuta, u Slijepač mostu odron Na prelazu Jabuka čeka se 40 minuta, u Slijepač mostu odron

  Na graničnom prelazu Jabuka putnička vozila zadržavaju se oko 40 minuta, a na ostalim graničnim prelazima nema dužeg stajanja, saopštio je danas Auto moto savez Srbije (AMS S).

 • Tadić: Vlada uspešnija jedino u marketingu Tadić: Vlada uspešnija jedino u marketingu

  Nemačka kancelarka Angela Merkel u Beograd će doneti kristalizaciju novih stavova Berlina koji bi trebalo da artikulišu nemačke, ali i interese EU i SAD prema prostoru Zapadnog Balkana, izjavio je bivši predsednik Srbije Boris Tadić u intervjuu za "Danas".

 • Za vojne i civilne invalide besplatan tehnički pregled Za vojne i civilne invalide besplatan tehnički pregled

  Auto moto savez Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, započeo je akciju tokom koje će ratni i mirnodopski vojni invalidi i civilni invalidi rata imati pravo da obave besplatan tehnički pregled vozila.

 • Putnik poginuo u saobraćajnoj nesreći Putnik poginuo u saobraćajnoj nesreći

  U selu Buci, kod Kruševca, jedna osoba je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros, saopstila je kruševačka Policijska uprava

 • Dodik: Nikad bolji odnosi i saradnja Srbije i RS Dodik: Nikad bolji odnosi i saradnja Srbije i RS

  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska i Srbija nikada u istoriji nisu imali bolje odnose i saradnju, poručujući da je to je ono što je potrebno i da Srbi neće sukobe.

 • DS od gradonačelnika tražio da stavi van snage porez na imovinu DS od gradonačelnika tražio da stavi van snage porez na imovinu

  Predstavnici Demokratske stranke (DS) ostavili su danas gradonačelniku Beograda u pisarnici Skupštine grada predloge na koji način da se stave van snage ovogodišnja rešenja o porezu na imovinu i time pomognu građanima kojima je taj porez mnogostruko povećan.

 • Potraga za nestalim penzionerom iz Samaila kod Kraljeva Potraga za nestalim penzionerom iz Samaila kod Kraljeva

  Potraga za penzionerom Miroslavom Dragutinovićem (63) iz sela Samaila kod Kraljeva, koji je prošle srede ;iz svog dvorišta izašao u opancima i plavoj majici, traje još uvek, potvrdila je danas agenciji Beta njegova kći Zorica Jokić.

 • Danas parastos ubijenim i poginulim Srbima srednjeg Podrinja Danas parastos ubijenim i poginulim Srbima srednjeg Podrinja

  Mrtvi ne daju živima da lažu i da zaborave, a pre nego što se odbije najhrabrija ponuda srpskog vođe, kakva je dobijena od predsednika vlade Aleksandra Vučića, bilo bi pravedno da se sasluša i posluša, pognu glave i da se pođe njegovim primerom, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Preporuke prijatelja
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novinska agencija Beta Tanjug
Carnex brending