09.07.2019 Beograd

Ilić: Tvrdnja da Tenis dolazi u Srbiju je Vučićeva prevara, nikad manje svinja u Srbiji

Ilić: Tvrdnja da Tenis dolazi u Srbiju je Vučićeva prevara, nikad manje svinja u Srbiji Foto: prtscr ytb
Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić upozorio je danas da je stočni fond u Srbiji ugrožen i upitao šta se desilo sa obećanjem predsednika Aleksandra Vučića o investiciji kompanije Tenis, koja je najavljivana kao "kralj mesa u svetu".

"Ta priča je zaboravljena. Obećano je četiri miliona svinja, a više nema Tenisa i to niko ne pominje. Srbija ima najmanje svinja u svojoj istoriji", rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je takođe kazao da Srbija nije više proizvođač mesa ni za sebe i, kako je kazao, "nije proizvođač ni za svoju prodavnicu, ni za svoj narod".

"Dokaz za to je da 120 grama upakovane maline košta 130 dinara. Ova malina se proda preko firme, preko mafije srpske, seljak dobije 100 i nešto dinara, a oni zarade preko 1.000 dinara na jednom kilogramu. Ne daju seljaku da on upakuje, da se udruže u zadruge i da rade za sebe, da oni raspolažu svojim proizvodima i da oni zarade", ocenio je Ilić.

Podsetio je da je otkupna cena za višnju 30 dinara i da se "na njoj zarađuje preko 700 dinara".

Ilić je zaključio da je Srbija postala zemlja "proste radne snage koja radi, proizvodi sirovine i ne zarađuje od toga ništa".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side