12.08.2017 | 13:58h ► 15:50h Čačak

Ilić: U Guči ima više policije nego posetilaca zbog najave da dolazi Vučić

Ilić: U Guči ima više policije nego posetilaca zbog najave da dolazi Vučić Foto: Beta/Zivota Popovic
Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić saopštio je danas da u Guči ima više policije nego posetilaca Sabora trubača jer je najavljeno da će predsednik Srbije Aleksandr Vučič možda posetiti Sabor.

"Bio sam danas u Guči i ne mogu čudom da se načudim. Po prvi put, od kada postoji Sabor turubača u Guči, ima više policije nego naroda, jer je za danas najavljena poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove svite. Sve što ima policije u Srbiji je u Guči i kažu 'češljaju teren'. Narod ne može da prođe ulicom", navodi se u Ilićevoj pisanoj izjavi za medije.

On je ocenio da se nikada ranije nije tako nešto događalo i kada su u Guču na Sabor dolazili i neki raniji predsednici Vlade i države koji su slobodno šetali i pričali sa ljudima bez kordona policije.

"Mene zanima čemu sve to i čega se predsednik Srbije plaši kada ima podršku 54 odsto građana Srbije. Pa taj narod na Saboru je onaj isti koji ga je glasao na izborima, a on postavio kordone policije da ga čuvaju. A sutra o trošku tog istog naroda organizovano i autobusima predsednik Srbije, članovi Vlade i njegovi sendvičari dolaze u Guču", navodi Ilić.

On je istakao da Guča ne može da bude Sabor Srpske napredne stranke (SNS) i da nikad nije bila ničiji osim narodni.

"Guča je tradicionalno Sabor trubača i naroda, a ne miting SNS, u šta Vučić i njegova svita pokušavaju da je pretvore. Ako je hteo da ide u Guču, predsednik je trebalo kao i svaki građanin da sedne u svoja kola, pa ode na Sabor, a ne da to radi o trošku naroda od kojih će da ga čuva Nebojšina policija", navodi Ilić.

On ocenjuje da građane Srbije svaki njegov odlazak negde košta, što bi narod rekao, "kao Svetog Petra kajgana" i zato ga moli da ne ide nigde, a ako i ide neka ne ide o trošku ionako osiromašanh građana Srbije, nego o njegovom trošku i on i svi članovi Vlade.

"Ja sam malo stariji sećam se i Tita, samo su još u njegovo vreme češljali teren, skrivali se po brdima, blokirali puteve i svi smo znali da dolazi Maršal. Sklanjani su nepodobni. Ovo me sve podseća na to vreme, samo što drug Alek još mora da poraste mnogo da bi bio drug Tito", naveo je Ilić.

 

MUP odbacio tvrdnje o masovnom prisustvu policije u Guči

Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je danas kao "tendenciozne i zlonamerne" tvrdnje predsednika Nove Srbije Velimira Ilića da je, zbog najavljene posete Saboru trubača u Guči predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, povećan broj policajaca na toj manifestaciji.

"Reč je o potpunim neistinama, jer je ove godine tokom Sabora trubača u Guči angažovano čak 272 policijska službenika manje nego 2016. godine. Kao i ranijih godina zbog velikog broja posetilaca koji dolaze na Dragačevski sabor trubača, MUP preduzima dodatne mere iz svoje nadležnosti kako bi se očuvao javni red i mir i osigurala puna bezbednost svih posetilaca i brojnih turista koji u velikom broju dolaze u Guču", saopštio je MUP.

Ministarstvo je u saopštenju apelovalo na sve "da ne zloupotrebljavaju policiju u dnevnopolitičke svrhe i da to koriste zarad sticanja jeftinih poena, jer je osnovni zadatak pripadnika MUP-a očuvanje bezbednosti i sigurnosti građana na svim manifestacijama koje se održavaju u Srbiji".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side