27.01.2018 Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd podržala gradske bicikliste

Inicijativa Ne davimo Beograd podržala gradske bicikliste Foto: Pixabay
Aktivisti i aktivistkinje Inicijative "Ne davimo Beograd" pridružili su se večeras u centru Bograda grupnoj mesečnoj vožnji građana koji bicikl koriste kao prevozno sredstvo.

Učešćem u 82. "Kritičnoj masi", Inicijativa "Ne davimo Beograd" je, kako je saopštila, još jednom podržala aktivizam Udruženja građana "Ulica za bicikliste" i borbu za drugačiji i održiviji grad. ; "Promena dolazi na dva točka" - poručila je velikim transparentom Inicijativa "Ne davimo Beograd" koja je dočekala desetine učesnika i učesnica 82. biciklističke "Kritične mase" kod Skupštine grada.

Time je Inicijativa "Ne davimo Beograd" ukazala na, kako je saopštila, "nužnost stvarne promene saobraćajne paradigme u Beogradu" u korist pešaka, javnog prevoza i biciklista, jer će, "po svim kalkulacijama, procenat korišćenja automobila u Beogradu u narednim godinama rasti, što će dodatno doprinositi gužvama, stvarati zagađenje vazduha i usporavati javni prevoz i kretanje kroz grad uopšte".

Inicijativa "Ne davimo Beograd" smatra da bi procentualni udeo automobila u saobraćaju trebalo zadržati na sadašnjem nivou, a ulaganjem i opredeljivanjem saobraćajnih površina za javni prevoz i biciklizam, poboljšati te vidove transporta i za kretanje građana stvoriti nove mogućnosti koje smanjuju zagađenje, gužvu i buku.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side