09.10.2019 Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd razvila tepih laži ispred Skupštine Srbije

Inicijativa Ne davimo Beograd razvila tepih laži ispred Skupštine Srbije Foto: Beta / Zana Obradović
Inicijativa "Ne davimo Beograd" danas je ispred Doma Narodne skupštine umesto crvenog tepiha razvila, kako su ga nazvali, "tepih laži, podmetačina i blaćenja", na kojem su naslovne strane domaćih tabloida.

 

Na tim naslovnim stranama uglavnom se u negativnom kontekstu spominju čelnici opozicije i Inicijative a na tepihu se nalazi i veliki natpis "borba za slobodnu i demokratsku Srbiju". 

Predstavnik inicijative Radomir Lazović rekao je agenciji Beta da su akciju pokrenuli zbog najavljenog dolaska predstavnika Evropskog parlamenta koji treba da posreduju u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima. 

Lazović je rekao da pozdravljaju interesovanje Evropskog parlamenta za stanje demokratije u Srbiji ali da upozoravaju učesnike razgovora da je situacija mnogo gora od one koju predstavnici vlasti pokušavaju da pokažu. 

"U ovom trenutku postoji nepodeljeno saglasje svih opozicionih političkih aktera, eksperata i organizacija civilnog društva da u Srbiji ne postoje uslovi za fer izbore i da do marta sledeće godine, kada izbori treba da se održe, nema vremena da se naprave ključne promene koje bi promenile stanje u državi", rekao je on. Istakao je da je zbog toga bojkot "lažiranih izbora" jedino rešenje kojim započinju borbu za demokratsku i slobodnu Srbiju. 

Lazović je rekao da Inicijativa "Ne davimo Beograd" nije pozvana da učestvuje na razgovorima u Skupštini Srbije ali su pozvali sve učesnike da interes građana stave iznad sopstvenih borbi za mandate i funkcije. 

Ispred Skupštine je došao i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, koji je rekao da je tu da podrži inicijativu i takođe istakao da se bojkotom bore za bolje izborne uslove i bolju Srbiju.

Aktivisti Inicijative "Ne davimo Beograd" su isti ovakav transparent razvili i ispred zgrade Narodne skupštine u Ulici kralja Milana, u kojoj se odvijaju razgovori.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side