17.07.2018 Beograd

Insajder: Beograd na vodi preuzima hotel Bristol

Insajder: Beograd na vodi preuzima hotel Bristol
Kompanija "Beograd na vodi" preuzeće upravljanje hotelom "Bristol", a vojna lica koja žive u hotelu ne znaju gde će biti smeštena nakon iseljavanja, piše Insajder.

Kako je navedeno na sajtu Insajdera, ugovorom o izgradnji Beograda na vodi predviđeno je da kompanija "Beograd na vodi" posle ulaganja u renoviranje, može bez naknade da upravlja nizom objekata u Savskom amfiteatru, među kojima su Bristol, zgrada Pošte, Geozavod, zgrada glavne Železničke stanice, grupa zgrada u četvrti Savamala.

Dodaju da je Zavod Grada Beograda za zaštitu spomenika prošle godine odobrio kompaniji "Beograd na vodi" projekat za radove na hotelu "Bristol", ali do danas nije poznato šta taj projekat predviđa, koliko će koštati rekonstrukcija kao i kakva će prava i obaveze imati "Beograd na vodi" nakon obnove objekta.

Ugovorom o Beogradu na vodi predviđa se da kompanija "Beograd na vodi" posle ulaganja u renoviranja, može bez naknade da upravlja nizom objekata u Savskom amfiteatru, što praktično znači da će firma "Beograd na vodi" imati pravo da izdaje ove objekte trećim licima, odnosno da će zarađivati od državne imovine koju koristi besplatno.

U jednom delu hotela "Bristol", koji je šezdesetih godina prošlog veka dat na korišćenje Ministarstvu odbrane, odnosno Vojnoj ustanovi Dedinje, živi desetine porodica vojnih lica raseljenih sa teritorije nekadašnje SFRJ i postavlja se pitanje gde će oni biti smešteni nakon iseljenja iz Hotela.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je pre nekoliko meseci za Insajder rekao da pitanje hotela Bristol nije u nadležnosti vojske, odnosno da će o sudbini hotela odlučivati Vlada.

"Mi smo korisnici, a ne vlasnici. Vlada je vlasnik hotela Bristol i kako ona odluči tako će se raditi", rekao je Vulin.

Stanari hotela "Bristol" kazali su da oni još nemaju nikakve informacije o tome gde će živeti nakon što "Beograd na vodi" preuzme "Bristol".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side