03.09.2013 Beograd

Istrage ruše Đilasa

Istrage ruše Đilasa NM
Veliko mešanje kadrovskih karata u republičkoj vlasti otvara prostor i za napeti politički poker u Beogradu, a ulog je - fotelja Dragana Đilasa.

Prema saznanjima lista "Novosti“, vrhovi SNS i SPS odlučni su u nameri da u narednim mesecima izazovu vanredne izbore u prestonici uz nadu da će posle njih odnos snaga u Starom dvoru biti značajno promenjen.

Upravo zbog ove strategije, prelazak predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića na čelo resora saobraćaja, za demokrate neće biti bezazlena rokada. Jer, taj "transfer“ širi polje za konačan obračun naprednjaka i Đilasa.

Naime, ukoliko u narednih dvadesetak dana ne bude zakazana nova sednica beogradskog parlamenta, u prestonici bi mogla da bude uvedena prinudna uprava. Poslednje zasedanje bilo je 25. juna, a vlast je u obavezi da barem jednom u tri meseca okuplja odbornike.

Uz taj mogući scenario, sprema se i veliki udar na kredibilitet aktuelnog gradonačelnika. Kako prenose naši izvori, vrlo brzo će da se otvore istrage o mogućim malverzacijama u sistemu "Bus plus“, "Beogradskom vodovodu“, postavljanju optičkih kablova firme "Nuba“ u prestonici, ali i o poslovanju marketinških agencija u kojima lider DS ima vlasnički udeo.

Da se nešto već kuva moglo se naslutiti i u utorak kada je šef odborničke grupe SNS Aleksandar Jovičić rekao da mora doći do smene Đilasa i da će o tome razgovarati Vučić i Dačić:

"Postoji klima unutar obeju stranaka da je Đilas razorio Beograd i da je neophodno da dođe do promena. SPS mora da preispita svoje stavove ili će predložiti budućeg predsednika Skupštine grada koji će sprovodi Đilasovu politiku".

Osvrćući se na konstataciju premijera Ivice Dačića da je on „pluskvamperfekat“ predsednik DS Dragan Đilas rekao je u utorak da se ne plaši najavljene smene i izbora:

"Nisam izabran voljom partija i moćnika, nego glasovima građana. Ako smatraju da je u Beogradu loše, neka naprave većinu u parlamentu i neka me smene".

Na najavu provere poslovanja njegovih firmi, lider demokrata odgovorio je da je to pitanje za policiju i tužilaštvo, a ne za Vučića.

"Nikad ništa protivzakonito nisam uradio" zaključio je lider demokrata. 

izvor: Novosti
Ostavi komentar (3) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 4.09.2013, 14:49h Macavara

  Djilasa zele da sruse Dacic i Vucic ali im nece uspeti

 • 4.09.2013, 10:53h Jelena

  Isteruju pravdu gde ne treba, a gde treba ćute i zataškavaju. Pa nismo mi baš svi slepi i neuki.

 • 4.09.2013, 02:13h Medijum (1)

  Ma da, kako da ne... Još da vam čovek poveruje. Dosad ste ga 101 put pretresli, pa šipak, samo presipate iz šupljeg u prazno.

Pročitajte i...
 • Vučić stigao u Berlin, razgovarao sa Milerom Vučić stigao u Berlin, razgovarao sa Milerom

  Premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Berlin i na početku posete sastao sa nemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerdom Milerom.

 • Ministarstvo prosvete: Nema prelaska učenika u drugu školu Ministarstvo prosvete: Nema prelaska učenika u drugu školu

  Ministarstvo prosvete ove godine neće odobriti zahteve učenika koji su nakon upisa u srednju školu zatražili da budu premešteni u drugu ustanovu ili na drugi obrazovni profil jer bi to, kako tvrdi, ugrozilo rad manje popularnih škola.

 • Ivanović: Apsolutno nisam kriv Ivanović: Apsolutno nisam kriv

  Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović danas je pred Osnovnim sudom u Kosovskoj Mitrovici negirao krivicu po svim tačkama optužnice koje ga terete za učešće u ratnim zločinima 1999. i 2.000.

 • Izmenama zakona do lakšeg usavršavanja lekara Izmenama zakona do lakšeg usavršavanja lekara

  Izmene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti u petak će se naći pred poslanicima parlamenta, a novina koju ovaj zakon donosi je lakše usavršavanje lekara.

 • SPC pokreće spor protiv poglavara MPC SPC pokreće spor protiv poglavara MPC

  Sinod Srpske Pravoslavne Crkve odlučio je danas da pokrene crkvenosudski postupak protiv arhiepiskopa Stefana, poglavara Makedonske pravoslavne crkve koja je u raskolu sa pravoslavnom crkvom.

 • Đurić: Da se produži rok od 30 dana za Ivanovićevu odbranu Đurić: Da se produži rok od 30 dana za Ivanovićevu odbranu

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da očekuje produžetak roka od 30 dana da se odbrana Olivera Ivanovića i drugih optuženih pripremi i ponovio zahtev Srbije da se optuženi puste da se brane sa slobode kao i da im se omogući fer suđenje.

 • Nađeno telo kod Kule Nebojša Nađeno telo kod Kule Nebojša

  Telo za sada nepoznatog muškarca izvučeno je kod Kule Nebojša iz Dunava. Strahuje se da bi to mogao da bude nestali Petar Obrenčević (33).

 • Sporazum sa Rusijom o sprovođenju kliničkih ispitivanja Sporazum sa Rusijom o sprovođenju kliničkih ispitivanja

  Predstavnici Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) i Federalne službe za nadzor u oblasti zdravstvene zaštite Ruske Federacije potpisaće danas memorandum o razumevanju i saradnji, koji se između ostalog, odnosi i na sprovođenje kliničkih ispitivanja.

 • U nedeljniku Novi magazin U nedeljniku Novi magazin

  Tema broja: Privatizacija, poslednji put - Srpski Survivor: Male šanse da neko preživi - U narednih dva meseca odlučiće se sudbina 100.000 radnika koji su državu koštali 750 miliona evra godišnje i čije su firme državi dužne 2,4 milijarde evra. Iako je novi Zakon o privatizaciji ponudio nove modele promene vlasništva, za većinu od 502 preduzeća male su šanse da ih neko kupi ili da se pojavi strateški partner. Temu pripremio: Miša Brkić

 • Vučić u Berlinu traži pare za prugu Beograd-Bar Vučić u Berlinu traži pare za prugu Beograd-Bar

  Delegacija Srbije, na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem tokom boravka u Berlinu tražiće podršku za infrastrukturne projekte među kojima je i modernizacija i izgradnja pruge Beograd-Bar.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Nedstor
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM