03.09.2013 Beograd

Istrage ruše Đilasa

Istrage ruše Đilasa NM
Veliko mešanje kadrovskih karata u republičkoj vlasti otvara prostor i za napeti politički poker u Beogradu, a ulog je - fotelja Dragana Đilasa.

Prema saznanjima lista "Novosti“, vrhovi SNS i SPS odlučni su u nameri da u narednim mesecima izazovu vanredne izbore u prestonici uz nadu da će posle njih odnos snaga u Starom dvoru biti značajno promenjen.

Upravo zbog ove strategije, prelazak predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića na čelo resora saobraćaja, za demokrate neće biti bezazlena rokada. Jer, taj "transfer“ širi polje za konačan obračun naprednjaka i Đilasa.

Naime, ukoliko u narednih dvadesetak dana ne bude zakazana nova sednica beogradskog parlamenta, u prestonici bi mogla da bude uvedena prinudna uprava. Poslednje zasedanje bilo je 25. juna, a vlast je u obavezi da barem jednom u tri meseca okuplja odbornike.

Uz taj mogući scenario, sprema se i veliki udar na kredibilitet aktuelnog gradonačelnika. Kako prenose naši izvori, vrlo brzo će da se otvore istrage o mogućim malverzacijama u sistemu "Bus plus“, "Beogradskom vodovodu“, postavljanju optičkih kablova firme "Nuba“ u prestonici, ali i o poslovanju marketinških agencija u kojima lider DS ima vlasnički udeo.

Da se nešto već kuva moglo se naslutiti i u utorak kada je šef odborničke grupe SNS Aleksandar Jovičić rekao da mora doći do smene Đilasa i da će o tome razgovarati Vučić i Dačić:

"Postoji klima unutar obeju stranaka da je Đilas razorio Beograd i da je neophodno da dođe do promena. SPS mora da preispita svoje stavove ili će predložiti budućeg predsednika Skupštine grada koji će sprovodi Đilasovu politiku".

Osvrćući se na konstataciju premijera Ivice Dačića da je on „pluskvamperfekat“ predsednik DS Dragan Đilas rekao je u utorak da se ne plaši najavljene smene i izbora:

"Nisam izabran voljom partija i moćnika, nego glasovima građana. Ako smatraju da je u Beogradu loše, neka naprave većinu u parlamentu i neka me smene".

Na najavu provere poslovanja njegovih firmi, lider demokrata odgovorio je da je to pitanje za policiju i tužilaštvo, a ne za Vučića.

"Nikad ništa protivzakonito nisam uradio" zaključio je lider demokrata. 

izvor: Novosti
Ostavi komentar (3) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 4.09.2013, 21:49h Macavara

  Djilasa zele da sruse Dacic i Vucic ali im nece uspeti

 • 4.09.2013, 17:53h Jelena

  Isteruju pravdu gde ne treba, a gde treba ćute i zataškavaju. Pa nismo mi baš svi slepi i neuki.

 • 4.09.2013, 09:13h Medijum (1)

  Ma da, kako da ne... Još da vam čovek poveruje. Dosad ste ga 101 put pretresli, pa šipak, samo presipate iz šupljeg u prazno.

Pročitajte i...
 • Velika Morava od juče porasla za više od jedan metar Velika Morava od juče porasla za više od jedan metar

  Načelnik Štaba za vanredne situacije MUP za Pomoravski okrug u Jagodini Goran Kušić, izjavio je danas Tanjugu, da se stanje na rekama i potocima u tom delu Srbije stabilizuje, a da raste vodstaj Velike Morave.

 • U sudaru kod Užica jedna osoba nastradala U sudaru kod Užica jedna osoba nastradala

  U sudaru dva automobila oko 16.20 sati, nedaleko od Užica, stradala je jedna osoba i uviđaj je u toku, rečeno je Tanjugu u Minsitarstvu unutrašnjih poslova.

 • Vučić: Odlažemo miting, ne želimo nemire Vučić: Odlažemo miting, ne želimo nemire

  SNS ne odustaje od najavljenog mitinga u Novom Sadu, ali se on neće održati istog dana kada i skup DS Bojana Pajtića, izjavio je premijer Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić.

 • Marić: Oprez i stanje pripravnosti Marić: Oprez i stanje pripravnosti

  Sektor za vanredne situacije, kao i lokalne samouprave na jugu i u istočnoj Srbiji, moraće noćas i tokom sutrašnjeg dana zbog padavina i problema koje bi one mogle da prouzrokuju, da budu oprezni i u stanju pripravnosti, izjavio je večeras načelnik tog sektora Predrag Marić.

 • Ilić: Treba 11 milijardi evra za klizišta i vodotokove Ilić: Treba 11 milijardi evra za klizišta i vodotokove

  Srbiji je potrebno ukupno 11 milijardi evra za saniranje svih klizišta, bujičnih i otpadnih voda, izjavio je Tanjugu ministar za vanredne situacije, Velimir Ilić.

 • Balkan "pliva" u oružju iz 90-ih Balkan "pliva" u oružju iz 90-ih

  U zemljama Balkana milioni komada ilegalnog oružja i dalje se nalaze u rukama građana, a najčešće je u pitanju zaostavština iz ratova u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, izveštavaju crnogorski mediji.

 • Vulin: Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova Vulin: Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da je Kosovo i Metohija prostor pod upravom međunarodne zajednice i da Srbija nije i nikada neće priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova.

 • EU Obzerver: Ne prepuštajte Srbiju Rusiji i Kini EU Obzerver: Ne prepuštajte Srbiju Rusiji i Kini

  Evropski lideri su zbog više dobrih razloga usmerili pažnju na rat u Ukrajini, ali je, istovremeno Zapadni Balkan, gde je vođen poslednji rat u Evropi, pao na dno evropske agende, baš kao i razgovori o proširenju EU, piše portal EU Obzerver.

 • Održana taktička vežba na "Pasuljanskim livadama" (FOTO) Održana taktička vežba na "Pasuljanskim livadama" (FOTO)

  Taktička vežba Druge brigade Kopnene vojske Srbije sa bojevim gađanjem "Ibar 2015", na temu "Mehanizovani bataljon u napadu", održana je danas na poligonu "Pasuljanske livade", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 • Gračanica: Teški metali u zemljištu i podzemnim vodama Gračanica: Teški metali u zemljištu i podzemnim vodama

  Na teritoriji opštine Gračanica došlo je do velikog ekološkog akcidenta pošto je voda, koja se izlila iz korita reke Gračanke, pokupila mulj i jalovinu iz rudnika "Kišnica", pa su teški metali dospeli u zemljište i podzemne vode, upozorio je večeras "3E Institut", koji se bavi ekologijom.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Nedstor
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM