12.03.2013 Beograd

Istraživanje: Sa Đinđićem bi nam bilo bolje

Istraživanje: Sa Đinđićem bi nam bilo bolje
Većina građana Srbije smatra da bi najveći problemi Srbije bili rešeni da je Zoran Đinđić ostao živ, pokazalo je istraživanje B92 i 'Ipsos stratedžik marketinga'.

 

Čak 57 odsto građana Srbije smatra da bi pitanje Kosova već bilo rešeno da nije bilo ubistva Zorana Đinđića.

Više od trećine građana Srbije, njih 36 odsto, kaže da ni sa Đinđićem pitanje Kosova ne bi bilo rešeno, dok 7 odsto ne zna odgovor na ovo pitanje.

Mnogo je više sigurnosti u odgovoru na pitanje da li bi rešenje problema Kosova do koga bi došla Srbija sa Zoranom Đinđićem bilo bolje ili lošije.

Čak 84 odsto građana Srbije sigurno je da bi to rešenje bilo bolje, dok samo četiri odsto građana smatra da bi bilo lošije.

Da bi bilo isto kao i ovo ka kome se ide u briselskim pregovorima smatra 3 odsto građana Srbije.

Konačno, jedno od glavnih obećanja posle promena 2000. godine bilo je Srbija u Evropskoj uniji.

Trinaest godina kasnije još čekamo na datum za početak pregovora, a 58 odsto građana smatra da bismo već bili članica Evropske unije da je Zoran Đinđić ostao živ.

Da ni bez atentata na premijera još ne bismo bili deo evropske porodice misli svaki treći građanin ili 37 odsto, dok odgovor ne zna 5 odsto ljudi u Srbiji.

U istraživanju su učestvovala 1.003 građana Srbije.

autor: VS izvor: B92/Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 12.03.2013, 20:42h Olga

    Ideje koje je imao Đinđić u Srbiji ne mogu da prođu valjda je to svima jasno.Možda tako misli najviše 15% građana sve ostalo je srednji vek.U kojoj bi civilizovanoj zemlji moglo da se desi da ovakvo društvo bude na vlasti.Srbija tvrdim nikada neće dostići ni Hrvatsku,a ne recimo Austriju ili Francusku.Ubeđena sam da bez obzira ko je na vlasti nikada neće biti bolje niti postoji i promil šanse da država kao Srbija uđe u EU.Pa tu lakrdiju neće ni Rusi,a kamoli Nemačka.Zato svi koji hoćete civilizovan život gledajte što pre taj cirkus da napuštate da vam uzalud ne prolazi vreme.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side