12.07.2016 Beograd

Italijanska donacija od 800.000 evra za zaštitu od poplava

Italijanska donacija od 800.000 evra za zaštitu od poplava Foto: Z. Raš
Na području Loznice, Krupnja, Osečine i Kladova, zahvaljujući donaciji italijanske vlade od 800.000 evra završeni su infrastrukturni projekti usmereni ka zaštiti od poplava, rečeno je danas u Vladi Srbije.

Ti radovi su bitno uticali na unapređenje bezbednosti i imovine i građana a izvedeni su zahvaljujući donaciji ukupno vrednoj 800.000 evra, rekao je direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

On je dodao i da je vrednost radova na realizaciji projekata u te četiri opštine "nešto manja od te sume" i da će zahvaljujući tome moći da se urade i dodatni poslovi.

Blagojević je naveo i da je u prethodne dve godine, na oko 300 lokacija u Srbiji, uloženo više od tri milijarde dinara iz donatorskih sredstava u zaštitu od izlivanja reka i povećenje bezbednosti imovine i građana.

"U toku su i radovi na izgradnji nove infrstrukture i za to je namenjeno i sada se troši preko 70 miliona evra", rekao je Blagojević dodavši da ponovo počinjemo da rasdimo jako važan posao kojje poslednji put bio rađen osamdeseti godina prošlog veka.

Zvanična obaveštenje o završenim radovima predstavniciam te četiri opštine uručio je ambsador Italije u Beogradu Đuzepe Manco.

Uručenju su prisustvovali premijer Aleksandar Vučić i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Italije Vinćenco Amendola, koji boravi u poseti Srbiji

U opštini Krupanj , u sanaciju vodotoka Bogoštice, Čađavice i Likorda kao i obnovu rečnih obala i korita reke Likodra od Brezovičke oblasti do Krasave ukupno je više od 222.000 evra.

Za realizaciju projekta obonove korita reke Štire koja protiče kroz Loznicu uloženo je 83.008 evra dok je u opštini Osečina, u regulisanje pritoka reke Jadar investirano 164.994. evra.

U Kladovu, u korekciju oštećenog rečnog profila i korita pritoke reke Dunav - Velikokameničke reke uloženo je 170.897 evra.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side