Janković: Najmanje što možemo da uradimo jeste da izađemo na izbore
05.03.2017 Kraljevo

Janković: Najmanje što možemo da uradimo jeste da izađemo na izbore

Janković: Najmanje što možemo da uradimo jeste da izađemo na izbore Foto: Beta/Predrag Marković
Budući kandidat za predsednika Srbije Saša Janković rekao je večeras u Kraljevu da "najmanje što možemo da uradimo jeste da izađemo na izbore".

"Nikada nisam mislio da ću u 21. veku pričati nejelementarnije stvari: Zakon mora da se primenjuje i da važi za sve", naglasio je Janković na predizbornom skupu u kraljevačkom poslovnom centru Melos.

"Zakon mora da važi za svakog pođednako, a ne važi, i nemamo više na šta da se oslonimo. Nekada smo živeli u staroj, socijalističkoj Jugoslaviji koja ni izbliza nije bila savršena, ali su se znala neka pravila, i napustili smo jedan sistem vrednosti, a nismo prihvatili ništa drugo, i danas smo izgubljeno društvo, izgubljena država", ocenio je Janković.

"Iz inostranstva nam kažu: Ako krenete, pobedite, ne smete izgubiti! Profesorka Vodinelić i ja smo jedni od boljih pravnika u Srbiji kojima su dolazili stranci da nam kažu da postoji nešto što se zove Ustav i Zakon i da moraju da važe", kazao je Janković u govoru u Kraljevu.

"Hajde da pobedimo ne samo pre izbora, već i posle" - rekao je on.

Janković koji je dobio tri nagrade "Najevropljanin godine", rekao je da će ih vratiti EU ako ona nastavi da "daje legitimaciju najneevropskijim stvarima" u Srbiji.

"Vratiću nagradu, ne zato što ne verujem u Evropu i evropske vrednosti, već suprotno. Da bih odbranio te vrednosti koje su i srpske, i kako bismo ih odbranili, moramo da prestanemo s tom šaradom, sa ovom predstavom, da EU daje legitimaciju najneevropskijim stvarima u Srbiji", ocenio je Janković.

Dodao je da je krajem ove nedelje visokoj predstavnici za spoljne poslove Evropske unije Federiki Mogerini koja je posetila Beograd, rekao da će, "ako se ovako nastavi, vratiti nagrade".

U govoru na predizbornom skupu u Kraljevu Vesna Rakić Vodinelić je rekla da "nama treba predsednik koji zna šta je vladavina prava, šta je Ustav".

Na predizbornoj konvenciji Saše Jankovića, večeras su Kraljevčanima govorili i muzičar Marčelo, košarkaški trener Dušan Ivković, pisac Dragan Velikić, glumac Bane Trifunović, Dejan Aleksić, Dušan Teodorović.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side