17.07.2018 Beograd

Janković: Prvo blok organizacija sa sličnim stavovima, posle saradnja s ostalima

Janković: Prvo blok organizacija sa sličnim stavovima, posle saradnja s ostalima Foto:Z.Raš
Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je da taj pokret radi na dogovoru političkih organizacija sličnih stavova, od liberalnih do socijaldemokratskih, i da bi taj blok bio spreman na saradnju i sa opozicijom drugačijih vizija kako bi smenili aktuelnu vlast.

"Taj politički blok biće spreman za saradnju sa opozicionim političkim organizacijama drugačijih političkih vizija kada za to dođe vreme, kako bi Srbija što pre izašla iz diktature i uvereni smo, nepovratno pošla baš putem izgradnje evropskog, posvećenog i otvorenog društva", naveo je Janković u autorskom tekstu u dnevnom listu "Danas" od srede.

On je rekao da je istina da u opoziciji ima mnogo onih koji "zgroženi realnošću" žele bilo kakvu promenu.

"Ali mnogim ljudima ipak nije svejedno šta će se posle dešavati - hoće li Srbija biti nacionalistička, konzervativna, državocentrična, kolektivistička, sa krutom društvenom hijerarhijom, okrenuta Rusiji i Istoku, živeti sa zamrznutim kosovskim konfliktom i oktužena NATO zemljama s kojima se gleda preko nišana. Ili ćemo živeti u građanskom društvu koje poštuje i štiti nacionalni identitet, ali ga ne stavlja iznad ravnopravnosti svih", naveo je Janković.

Prema njegovim rečima opozicioni blok koji želi da formira PSG ponudiće građanima viziju Srbije kao "demokratske, građanske države zasnovane na vladavini prava, ravnopravnosti ljudi, socijalnoj pravdi i ostvarivanju svih ljudskih prava".

Janković je dodao da će aktivirati rešavanje problema Kosova "uz uvažavanje političke realnosti", kako bi se osigurala bezbednost svih ljudi, uz posebnu zaštitu za Srbe i srpsku kulturnu baštinu i imovinu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side