17.08.2018 Beograd

Janković: Vučiću poznaješ li nalogodavce ili ubice Olivera Ivanovića

Janković: Vučiću poznaješ li nalogodavce ili ubice Olivera Ivanovića Foto:Z.Raš
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković pitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića zašto posle sedam meseci od ubistva lidera Gi SDP Olivera Ivanovića nisu poznate njegove ubice i da li je možda razlog to što poznaje počinioce ili nalogodavce.

"Vučiću imaš li kalendar? Obećao si da ćeš u februaru ove godine izaći sa informacijama o tome ko je ubio Olivera Ivanovića, to se naravno nije desilo. Da li je moguće da poznaješ počinioce ili nalogodavce ubistva Olivera Ivanovića i da li je moguće da zbog tvog poznastva sa nalogodavcima istraga stoji u mestu sedam meseci", rekao je Janković ispred zgrade Predsedništva u Beogradu.

Janković je pitao Vučića i šta je obećao Ivanoviću, kada se video 15 dana pre njegove smrti i poručio mu da će ga "Srbija pamtiti kao čoveka koji je zemlju doveo do dna i koji je lagao svoje građane".

S Jankovićem je došlo nekoliko predsestavnika PSG-a, Čuvara Starog grada, Tolerancije Srbije i Zelene ekološke partije koji su držali veliki transparent "Ko je ubio Olivera Ivanovića?".

Osim njih ispred zgrade Predsedništva bio je i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijeni na KiM Simo Spasić koji je istovremeno govorio u megafon, kada i Janković.

U više navrata Spasić je vređao, otpuživao predstavnike opozicije i njihove porodice, a Jankovića je upitao zašto kao zaštitnik građana nije spasio Olivera Ivanović iz pritvora u Prištini.

Janković se u jednom trenutku osvrnuo na reči Spasića ocenjući da "Srbija nikada neće biti Simo Spasić", i dodao da je tražio od međunarodnih institucija na Kosovu da oslobode Ivanovića.

On je naveo da je kao zaštitnik građana pisao vlastima u Prištini, posle čega je dobio odgovor od vrha evropske vlasti na Kosovu da će učiniti sve da Ivanović bude pušten iz pritvora.

"I učinili su sve što su mogli i Oliver Ivanović je pušten da se brani sa slobode. Zašto to moje zvanično pismo, jedinog državnog organa u Srbiji nisu podržali Republika Srbija i njeni drugi državni organi na bilo koji način?", pitao je Janković.

Predsednik Zelene ekološke partije Dejan Bulatović postavio je tri pitanja predsedniku Vučiću - da li planira da podrži ideju da se Slobodanu Miloševiću podigne spomenik u Beogradu, kada će biti spreman da se odrekne "ministra koji zvecka oružjem" Aleksandra ;Vulina i kada će dozvoliti da Srbija bude ekološka, evropska država.

To je bio deseti petak da se organizuje protest ispred Predsedništva povodom ubistva Olivera Ivanovića.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side