22.10.2019 Beograd

Jedan od pet miliona: Profesor beogradskog FON-a studente nazvao teroristima

Jedan od pet miliona: Profesor beogradskog FON-a studente nazvao teroristima Foto: pixabay
Udruženje "Jedan od pet miliona" je danas saopštiloda je profesor beogradskog Fakulteta organizacionih nauka (FON) Mirko Vujošević na sastanku dekana, predsednika Saveta, predsednice Etičke komisije, šefova katedri i redovnih profesora FON-a, studente iz tog udruženja nazvao teroristima.

U saopštenju Udruženja "Jedan od pet miliona" piše da je Vujoševićna sastanku kazao: "Najbolje da se mi u ovo ne petljamo. Neka sve rešava Univerzitet koji sarađuje sa teroristima koji upadaju u Rektorat".

"Pozivamo profesora Vujoševića da nam objasni na koji način su studenti ugrozili globalnu bezbednost, pošto je to ono što teroristi rade, ako su samo štitili obraz Univerziteta. Ovakvo iznošenje optužbi o studentima koji su štitili svoju kuću, čiji je deo i FON, govore da je u ovoj državi tabloidizacija ušla visoko u obrazovanje", piše u saopštenju Udruženja.

Kako navodi Udruženje "Jedan od pet miliona", izjava profesora Vujoševića za cilj ima "zastrašivanje studenata da slobodno iskažu svoje mišljenje, targetiranje i crtanje mete na čelo mladima koji su imali hrabrosti da odbrane dvovekovnu tradiciju atonomije svoje kuće".

"Profesori FON-a umesto da stvari nazovu pravim imenom i doktorat Siniše Malog progalse plagijatom svojim izjavama sve više guraju u blato i FON i naš Univerzitet", piše u saopštenju.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side