18.07.2019 Beograd

Jedan od pet miliona: Ugovori direktorima RTS i RTV nagrada za obmanu građana

Jedan od pet miliona: Ugovori direktorima RTS i RTV nagrada za obmanu građana Foto: PrtScn
Udruženje Jedan od pet miliona ocenilo je danas da je produženje ugovora generalnim direktorima Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) iako su stekli uslov za odlazak u penziju, nagrada za obmanu građana, kao za izostanak pravovremenog i objektivnog informisanja i "netransparentnosti u radu".

U saopštenju Jedan od pet miliona navodi se da je RTS ove sedmice "produžio ugovor o radu Draganu Bujoševiću do isteka mandata 5. maja 2020. godine", iako je on u januaru, napunivši 65 godina, "stekao uslov za odlazak u starosnu penziju".

Navodi se i da je Upravni odbor RTV-a 2016. godine na na mesto generalnog direktora izabrao Miodraga Koprivicu, "iako je i on u trenutku imenovanja na petogodišnji mandat ispunio uslove za odlazak u starosnu penziju".

"Jedan od pet miliona postavlja pitanje povodom produžavanja ugovora generalnim direktorima RTS-a i RTV-a, čime su to oni zadužili javne servise da budu nezamenjivi na svojim funkcijama i nakon sticanja uslova za odlazak u starosnu penziju", piše u saopštenju.

Navodi se i da rad javnih servisa finansiraju građani putem mesečnih pretplata, te da je u njihovom najboljem interesu da Bujošević, Koprivica i njihovi saradnici "podnesu ostavke".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 18.07.2019, 18:37h eks

    Ovi demonstranti su već dosadni kao proliv.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side