22.02.2018 Beograd

Jeremić: Beogradski izbori su najveća prilika za promene od 2012.

Jeremić: Beogradski izbori su najveća prilika za promene od 2012. Foto: Beta/Miloš Miškov
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da su predstojeći beogradski izbori najveća prilika za promene u proteklih šest godina koja se ne sme propustiti jer u suprotnom preti opasnost od "potpunog srastanja države i organizovanog kriminala".

"Ako se proces fuzije države i organizovanog kriminala uspešno završi, promene će biti neuporedivo teže i tada sve postaje moguće u najgorem smislu. Rastuća organizovana i sistemska korupcija uništava sve mogućnosti za razvoj", rekao je Jeremić na tribini "Razvoj Beograda i podrška preduzetništvu" u beogradskom naselju Mirijevo.

Jeremić je naveo da će lista "Dragan Đilas – Beograd odlučuje. Ljudi pobeđuju" na izborima 4. marta sigurno ostvariti najbolji rezultat od svih opozicionih grupacija i da je za promenu vlasti u Beogradu potrebno da i ostale liste prave opozicije pređu cenzus.

"Vlast Srpske napredne stranke pada ako i ostale liste prave opozicije uspeju da izvedu svoje birače na glasanje, a Socijalistička partija Srbije ostane ispod cenzusa. Nijedan od tih uslova nije nemoguć. Više nego ikada od 2012. godine postoji šansa za promenu vlasti koja će krenuti iz Beograda, a zatim će režim pasti u celoj Srbiji", rekao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke je naveo da je razvoj slobodnog preduzetništva jedna od centralnih tačaka programa te partije, dok je vlast SNS-a "suštinski neprijatelj" preduzetništva jer ono podrazumeva slobodno mišljenje, a "režim čini sve da otera misleće ljude".

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović rekao je da je "majka svih problema" za preduzetnike u Srbiji to što je "partijska ruka crveno-crne koalicije dosegla i u privatni sektor" i što uspešni preduzetnici nisu sigurni da im neće zakucati na vrata i tražiti prilog za stranku ili udeo u vlasništvu firme.

"Garantujemo da će Narodna stranka očistiti privatni sektor, javni sektor i pravosuđe od državnog i partijskog reketa koji sprovode Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije", rekao je Jovanović.

Beogradski preduzetnici zahvalili su Jeremiću jer je javno ukazao na problem povraćaja PDV-a i isplate samo firmama bliskim vladajućim strankama, nakon čega je naglo krenula isplata velikom broju preduzetnika.

Vlasnici malih i srednjih preduzeća su u razgovoru sa Jeremićem istakli da su njihovi najveći problemi visoki nameti na plate, favorizovanje stranih investitora, nemogućnost planiranja izdataka za porez i mešanje SNS-a u sve pore poslovanja.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side