25.05.2018 Beograd

Jeremić najavio tužbu protiv Vučića zbog optužbi na njegov račun

Jeremić najavio tužbu protiv Vučića zbog optužbi na njegov račun Foto: prtscr ytb
Lider Narodne stranke Vuk Jeremić je danas najavio da će pravni tim Narodne stranke "u najbližoj budućnosti" podneti tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog optužbi iznetih na njegov račun.

Vučić je danas, komentarišući hapšenja u Americi, a mediji navode da su to saradnici predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, kazao da mu se čini da je to neka "ozbiljna međunarodna banda lopova na međunarodnom nivou predvođena Vukom Jeremićem".

"To nije od juče, to smo znali odavno", rekao je Vučić i dodao da je i ranije bilo čudno kada neko dobije novac od jedne ambasade, a pare mu budu uplaćene preko neke druge ambasade.

Jeremić je kazao da će Pravni tim Narodne stranke obavestiti javnost o podnošenju tužbe protiv predsednika Srbije, kao i da će objaviti "ako se dogodi čudo i Vučić skupi hrabrosti i pojavi se pred sudom".

Jeremić ja kazao da je Vučić "po istom receptu po kojem je u predsedničkoj izbornoj kampanji kukavički napao Jeremićevu suprugu tvrdeći da je ona, na čelu narko bande", sada pokušava da konstruiše da je Jeremić na čelu nekakve međunarodne bande lopova.

"Podsetiću ga da su u trci za Generalnog sekretara UN, koju sam uprkos njegovoj ličnoj opstrukciji uspeo da završim na viskom drugom mestu, svi kandidati za vodeću poziciju u aktuelnom međunarodnom poretku prošli detaljna ispitivanja svojih biografija i finansija od strane relevantnih službi i institucija najmoćnijih država sveta - uključujući SAD, Rusiju, Kinu, Veliku Britaniju i Francusku. Nijedna od njih nije u mom slučaju pronašla ni najmanju manjkavost ili nepravilnost", kazao je Jeremić.

Dodao je da je poslednjih meseci u više navrata putovao u SAD, gde je iz porodičnih razloga proveo i poslednjih nekoliko nedelja.

"Da postoji bilo kakva sumnja američkih organa vezanih za moju prošlost, očigledno da je bi tim prilikama reagovali - a nisu", kazao je Jeremić.

Navodeći da "brutalni napad" na sebe doživljava kao izraz Vučićeve potrebe da ih ućutka, on je kazao da će mu pružiti priliku da dokaže svoje tvrdnje na način kako se to radi u građanskim državama sa uređenim pravosudnim sistemom.

"Dok govori najbezočnije izmišljotine o Jeremiću, pored Vučića stoji direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak koji je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe položaja i koji je dobio tri godine zabrane obavljanja poslova u državnim organima", ukazao je Jeremić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Intervju Branka Prpa: Manjak demokratije je usud Jugoslavije Intervju Branka Prpa: Manjak demokratije je usud Jugoslavije

  Na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu biće predstavljena knjiga kojom se objašnjava uloga srpskih intelektualaca u stvaranju jugoslovenske države. Doktorsku disertaciju Branka Prpa je odbranila 1996, a zašto je više od dve decenije odbijala da knjigu “uzme u ruke”, objašnjava u razgovoru sa Nadeždom Gaće i Jelkom Jovanović

 • Intervju Igor Radosavljević: Strah i(li) stid od ludila Intervju Igor Radosavljević: Strah i(li) stid od ludila

  U manjim sredinama se, sa većim brojem neobrazovanih ljudi, u priličnoj meri zadržao “stid od ludila”, a to je verovatno i snažnija emocija nego “strah od ludila”. Uverio sam se da veliki broj ljudi ne razlikuje nijanse između lečenja oboljenja kao što je shizofrenija, depresivni poremećaj, anksioznost ili situaciona kriza. Za njih je sve to isto, nešto “strašno i beznadežno”, kaže, između ostalog, u razgovoru za Novi magazin Igor Radosavljević

 • Intervju Aleksandar Popov: Međunarodna zajednica reaguje tek kada nastanu problemi Intervju Aleksandar Popov: Međunarodna zajednica reaguje tek kada nastanu problemi

  Rezultati opštih izbora u BiH održanih proteklog vikenda i konsultativnog referenduma u Makedoniji povodom Prespanskog dogovora Atine i Skoplja o pristupanju NATO-u i EU pod novim imenom – Republika Severna Makedonija – otvorili su nanovo krizna žarišta u regionu, uveren je Aleksandar Popov iz Igmanske inicijative

 • Usvojen zakon o Ministarstvu odbrane Kosova Usvojen zakon o Ministarstvu odbrane Kosova

  Skupština Kosova je danas sa 101 glasom usvojila u načelu nacrt Zakona o ministarstvu odbrane Kosova. Predstavljajući nacrt zakona ministar Bezbednosnih snaga Kosova Rustem Beriša je istakao da je zakon rađen u okviru ustavnih odredbi koje su na snazi na Kosovu.

 • Usvojen zakon o Ministarstvu odbrane Kosova Usvojen zakon o Ministarstvu odbrane Kosova

  Skupština Kosova je danas sa 101 glasom usvojila u načelu nacrt Zakona o ministarstvu odbrane Kosova. Predstavljajući nacrt zakona ministar Bezbednosnih snaga Kosova Rustem Beriša je istakao da je zakon rađen u okviru ustavnih odredbi koje su na snazi na Kosovu.

 • Palmer u razgovoru s premijerkom Brnabić: Bitan nastavak dijaloga sa Prištinom Palmer u razgovoru s premijerkom Brnabić: Bitan nastavak dijaloga sa Prištinom

  Zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Metju Palmer izjavio je danas na sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić da SAD čvrsto veruju da je za očuvanje mira i stabilnosti u regionu neophodna saradnja i istakao zanačaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine kako bi se došlo do tog cilja.

 • Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo predistražni postupak protiv Srđana Noga Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo predistražni postupak protiv Srđana Noga

  Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak povodom pretnji koje je poslanik Dveri Srđan Nogo uputio predsedniku i premijerki Srbije Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić, prenosi list Politika u izdanju od petka.

 • Jug Radivojević odbio imenovanje za direktora Drame Narodnog pozorišta Jug Radivojević odbio imenovanje za direktora Drame Narodnog pozorišta

  Reditelj Jug Raivojević odbio je imenovanje za direktora Drame Narodnog pozorišta u Beogradu i ocenio da je smena dosadašnjeg direktora Željka Hubača izazvala oštru polarizaciju u ansamblu tog pozorišta, prenosi Blic u izdanju od petka, 19. oktobra.

 • Vučić: Ne isključujem mogućnost vanrednih izbora Vučić: Ne isključujem mogućnost vanrednih izbora

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je razgovarao sa najbližim saradnicima iz Srpske napredne stranke, ali nije želeo da kaže da li je bilo reči o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

 • Dačić: Prijem Kosova u Savet Evrope bio bi direktno kršenje međunarodnog prava Dačić: Prijem Kosova u Savet Evrope bio bi direktno kršenje međunarodnog prava

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Strazburu da se Srbija protivi prijemu Kosova u Savet Evrope i ocenio da bi to predstavljalo direktno kršenje međunarodnog pravnog poretka i svih statutarnih normi te panevropske organizacije.

 • Trivan: Samo 12 opština uključeno u projekte pošumljavanja Trivan: Samo 12 opština uključeno u projekte pošumljavanja

  Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas na svečanosti obeležavanja 200 godina od pošumljavanja Deliblatske peščare da se na konkursu za pošumljavanje u drugim delovima Srbije javilo samo 14 lokalnih samouprava, od kojih je 12 imalo valjanu dokumentaciju.

Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side