05.01.2012 Beograd

Jovanku brine dužina suđenja

Jovanku brine dužina suđenja
Jovanku Broz jako brine suđenje oko Titove zaostavštine i strahuje da će se toliko razvući da ga ona neće doživeti, kaže ministar rada Rasim Ljajić koji je nedavno posetio.

Ljajić je sa velikom korpom cveća pozvonio na vrata Jovankinog doma, među prvima joj čestitajući Novu godinu.

“Nije se iznenadila, jer smo relativno često u kontaktu i uvek je obiđem za novogodišnje praznike”, kaže Ljajić za ”Večernje Novosti”. 

“Dugo smo razgovarali, sigurno sat i po, i to uglavnom o ostavinskoj raspravi o podeli Titove imovine koja je počela pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu. Izuzetno je zabrinuta da će se postupak toliko razvući da ona neće doživeti njegovo okončanje", objašnjava ministar

“Rekao sam joj da će, ako se to desi, biti velika nepravda”, kaže Ljajić. 

On je rekao da je rešen problem prokišnjavanja, pa je kuća u kojoj Jovanka živi sada u veoma pristojnom stanju. Ostalo je još da tokom ove godine bude sanirano prilazno stepenište, oštećeno tokom bombardovanja 1999.

Država je u poslednjih šest godina uložila pozamašnu sumu u ovaj objekat. Samo komunalni troškovi i održavanje godišnje košta oko 390.000 dinara. Za dodatne sanacije, Uprava za zajedničke poslove republičkih organa moraće da dobije i dodatna sredstva iz budžeta.

"Novosti" pišu i da Titovi naslednici, uključujući i Jovanku Broz, još nisu dobili od Prvog osnovnog suda fotokopiranu dokumentaciju koju je Arhiv Srbije i Crne Gore dostavio sudu, pozivajući se na Gorana Petronijevića, advokata Joške Broza.

Spisak na 379 strana sadrži popis pokretnosti koje su pripadale Titu

autor: AA izvor: Novosti/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side