14.02.2019 Beograd

Jovanov: Kampanja Budućnost Srbije finansira se kao i Đinđićeva 2001.

Jovanov: Kampanja Budućnost Srbije finansira se kao i Đinđićeva 2001. Foto: Beta/Vlada Srbije
Kampanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića pod nazivom "Budućnost Srbije" vrlo je slična kampanji koju je 2001. godine vodio tadašnji premijer Srbije Zoran Đinjdić "Srbija na dobrom putu", izjavio je potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov navodeći da veruje da je i način finansiranja potpuno identičan.

On je za list "Danas" od četvrtka 14. februara rekao da to što predsednik države obilazi građane i razgovara sa njima njegov redovan posao.

Jovanov je rekao da predsednik Srbije radi svoj posao i da novac iz budžeta koji mu građani daju koristi tako što radi, "za razliku od onih koji novac iz budžeta koriste tako što ne rade".

"Mi sada dolazimo u situaciju da je problem što predsednik razgovara sa građanima. To je jako interesantno. Najbolje bi bilo da se predsednik zaključa u neku kancelariju i da ne može da razgovara sa ljudima, da bi neki drugi ljudi bili zadovoljni", rekao je Jovanov.

On je dodao da predsednik želi da čuje šta narod govori i da ima pravo da razgovara sa narodom i da mu je to posao da čuje šta žele, gde su propusti i šta za njih može da se uradi.

Govoreći o izborima, Jovanov je rekao da je SNS za izbore, ali da su državni razlozi ti kojima se rukovodi predsednik Srbije prilikom odlučivanja da li će izbora biti ili ne.

"Državni razlog može da bude nestabilnost u društvu, može biti to što preti neko vešalima, to što Pravni fakultet neko naziva smetlištem... sve to mogu da budu razlozi, jednostavno unutrašnja nestabilnost i postavljanje pitanja legitimnosti vlasti mogu biti razlozi za raspisavanje izbora", rekao je Jovanov i dodao da je državni razlog i pitanje Kosova.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side