17.01.2020 Beograd

Jovanović (NS): Vlast proćerdala novac, a odgovornost za zagađenje prebacuje na siromašne

Jovanović (NS): Vlast proćerdala novac, a odgovornost za zagađenje prebacuje na siromašne Foto: PrtScn
Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je vlast od 2012. godine "proćerdala pola milijarde evra" od ekoloških taksi, a odgovornost za zagađenost vazduha pokušala da prebaci na najsiromašnije građane.

"Odgovornost za katastrofalno stanje leži na najvećim zagađivačima sumpor-dioksidom, kao što su termoelektrane, ali i na Vladi Srbije koja je straćila pola milijarde evra od ekoloških taksi, a da nije uradila ništa", rekao je Jovanović u Novom Sadu na protestu Saveza za Srbiju.

Jovanović je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pogrešio kada je jutros predložio male hidroelektrane kao rešenje za zagađenu životnu sredinu.

"Upravo od podsticaja koji se daju za male hidroelektrane, kao i od ekoloških taksi, mogu se ugraditi svi potrebni filteri na termoelektrane i doneti mere za veću energetsku efikasnost", objasnio je Jovanović.

Problem povećane koncentracije najopasnijih čestica PM 2,5 postoji i u Novom Sadu i malo ko je u Srbiji od toga pošteđen, dodao je Jovanović.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side