26.10.2019 Beograd

Jovanović: Vreme je za raspravu o vraćanju obaveznog vojnog roka

Jovanović: Vreme je za raspravu o vraćanju obaveznog vojnog roka Foto: Medija centar Beograd
Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je vreme da se otvori rasprava o vraćanju nekog oblika obaveznog služenja vojske.

 


"Jačanje odbrambene sposobnosti zemlje jedina je garancija očuvanja njenih nacionalnih interesa i nadasve mira", ocenio je on u pisanoj izjavi.

Govoreći o PVO sistemima koje je Srbija kupila od Rusije, on je ocenio da je nabavka tih sistema značajna za bezbednost Srbije i očuvanja mira.

"Zbog toga je nužno, pored nabavke lakih mešovitih artiljerijsko-raketnih sistema PVO, nastaviti opremanje srpske vojske raketnim sistemima srednjeg i većeg dometa", kazao je on.

Kako je istakao, nabavka tog oružja je skupa, ali "mnogostruko jeftinija od cene koju smo platili prilikom NATO agresije 1999. godine".

"S obzirom na geopolitički kontekst u kojem se nalazi Srbija, potrebno je osetno poboljšati i materijalni status pripadnika srpskih snaga bezbednosti i izvršiti njihovu ozbiljniju kadrovsku popunu", dodao je on.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 26.10.2019, 12:19h Nidza

    Samo redovno sluzenje vojnog roka moze vratiti nasu decu n pravi put,bez sluzenja obaveznog vojnog roka deca postaju nevaspitana bahata i zagaze u kriminal.

  • 26.10.2019, 10:20h pal (1)

    Zašto ovakve gluposti dobijaju prostor u vestima uopšte? Ko ćše finansirati tu ''obaveznu'' vojsku? Osiromašeni građani? Ko god želi u vojsku može to i sad.Besmislice.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side