20.01.2020 | 13:30h ► 15:20h Beograd

Junajted medija pozvala Telekom i Poštu Srbije da potpišu ugovor o distribuciji N1

Junajted medija pozvala Telekom i Poštu Srbije da potpišu ugovor o distribuciji N1
Kompanija Junajted medija (United Media) danas je pozvala Telekom Srbije i sve njene kablovske operatore, kao i Poštu Srbije – Pošta NET, da potpišu ugovor o emitovanju njenog kanala N1 na teritoriji Srbije.

"N1 televizija je prepoznata kod građana Srbije po objektivnom, tačnom i profesionalnom izveštavanju. Više od pet godina su prvi izbor gledalaca tokom svih bitnih dešavanja u zemlji i regiji. Verujemo da pravovremeno i istinito izveštavanje medija predstavlja opšti interes za sve građane Srbije", navodi se u saopštenju Junajteda.

Navedeno je da je ponuđena cena od 0,4 evra po korisniku, što je tržišna cena po kojoj Telekom Srbija grupa plaća drugim kanalima, a ugovor bi važio tri godine.

Poziv na potpisivanje ugovora po istim uslovima pvaži i za sve ostale operatore upisane u Evidenciju operatora javnih komunikacionih mreža i usluga RATEL-a.

Kabrovski operator Supernova je pozvao Juanjted mediju (United Media) da danas pošalje predlog ugovora svim kablovskim operatorima koji posluju pod brendom Supernova, pod istim uslovima koje je ranije imao Radijus vektor i sa dozvolom za emitovanje svih kanala Junajteda, uključujući Novu S, Novu Sport i N1.

Supernova je brend nastao spajanjem kablovskih operatora Kopernikus, Radijus vektor i AVcom i od aprila prošle godine su u sastavu Telekom Srbija grupe.

Junajted grupa, u čijem vlasništvu su SBB, Telemać, N1 i Nova S, danas je saopštila da Telekom Srbija obmanjuje svoje korisnike za razloge isključenja njenog programa koje su emitovali do 17. januara. Kako je objašnjeno, ta kompanija je Supernovoj ponudila iste uslovima za emitovanje programa koji su važili i za kablovske operatore koji su sada u njenom sastavu.

Supernova danas Komisiji za zaštitu konkurencije prijavila povredu tržišnih uslova i tražila privremenu meru vraćanja kanala (N1, Sport klub i drugih) svim njenim korisnicima na teritoriji Srbije.

Po oceni Junajteda, država pomaže Telekomu da "u neravnopravnoj tržišnoj utakmici" stekne monopol.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 20.01.2020, 13:45h branka

    Bravo za Telekom.Izbacujte amerikance iz Srbije.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side