29.01.2020 Kruševac

Jutkin advokat traži izuzeće sudije, određena pauza do odluke o tom zahtevu

Jutkin advokat traži izuzeće sudije, određena pauza do odluke o tom zahtevu Foto: PrtScn
Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za nedozvoljene polne radnje u Osnovnom sudu u Kruševcu prekinuto je danas jer je njegov advokat Zoran Golubović zatražio izuzeće sudije u postupku, uz obrazloženje da omogućava oštećenoj Mariji Lukić da već dve godine "politizuje postupak" i tako krši Zakon o krivičnom postupku.

Advokat odbrane je zatražio izuzeće u trenutku kada je advokat oštećene Borivoje Borović upitao svedoka Snežanu Bojić kako se optuženi ponašao prema njoj.

Ona je izjavila da joj je Jeličić jednom prilikom zavukao ruku pod suknju, nakon čega je advokat Golubović zatražio izuzeće.

Snežana Bojić je pre toga rekla da joj je Jeličić, preko njenog oca, pomogao da se zaposli u Biblioteci u Brusu i da je ona samo jednom bila kod njega u kancelariji kada je imala razgovor za posao, a da je on više puta dolazio kod nje u Biblioteku.

Ona je navela i da joj je Jeličić više puta slao poruke u kojima je pisalo "kis" (poljubac), za koje je rekla da smatra da su neprimerene da ih Jeličić šalje jednoj devojci.

Nastavak postupka zavisi od odluke predsednika Osnovnog suda u Kruševcu koja će biti doneta u toku dana.

Suđenju prisustvuje i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, dok su ispred zgrade suda predstavnice organizacije Žene u crnom koje na svakom ročištu podržavaju Mariju Lukić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side