18.07.2019 Beograd

Kabinet generala Voltersa: Sa Vučićem nije bilo priče o hitnoj vezi sa Kforom

Kabinet generala Voltersa: Sa Vučićem nije bilo priče o hitnoj vezi sa Kforom Foto: Beta / MOS / Darimir Banda
U razgovoru glavnokomandujućeg NATO i američkih snaga u Evropi Toda Danijela Voltersa i predsednika Srbije Aleksandra Vučića nije bilo reči o uspostavljanju hitne veze sa Kforom, već o potrebama očuvanja i pospešivanja postojećih vidova komunikacija, rečeno je Glasu Amerike u Vrhovnom štabu savezničkih snaga u Evropi (SACEUR).

"Aktuelni komandant Kfora (Lorenco Dadario) komunicira sa Vojskom Srbije i možda je to bilo pogrešno prevedeno. General Volters se zahvalio svim liderima za podršku koju daju tom načinu komunikacije i istakao koliko je važno što komandant Kfora ima mogućnost direktne komunikacije sa svima u regionu kako bi bio održan mir. Da bude u mogućnosti da brzo stiša napetosti ili nasilne incidente", rečeno je Glasu Amerike.

Posle jučerašnjeg sastanka Vučića i Voltersa u Beogradu, kabinet srpskog predsednika saopštio je da je "general Volters prihvatio da u svakom trenutku, bez odlaganja, postoji mogućnost međusobne komunikacije, jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti".

Volters je danas završio trodnevnu turneju po Zapadnom Balkanu tokom koje je posetio Sarajevo, Beograd i Prištinu.

Glasu Amerike je u Vrhovnom štabu savezničkih snaga u Evropi ukazano da je svrha Voltersovog boravka na Zapadnom Balkanu bila promocija mira.

"U svakoj od država imao je sastanke s liderima da bi se informisao o situaciji na terenu, istražio mogućnosti za poboljšanje saradnje sa vojnim snagama NATO u regionu i da bi promovisao mir i stabilnost u tom području", navode iz SACEUR.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side