22.03.2019 Beograd

Kolubarske: Ministar odbrane Vulin položio vojničku zakletvu

Kolubarske: Ministar odbrane Vulin položio vojničku zakletvu Foto: Beta, MO / Darimir Banda
Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka i slušaoci klase rezervnih oficira, kao i pripadnici rezervnog sastava koji su prošli obuku u centrima u Valjevu, Somboru i Leskovcu položili su danas zakletvu u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu, a među njima je bio i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Kako prenosi portal kolubarske.rs, među vojnicima je bio i Vulin, koji se početkom marta odazvao pozivu koji je upućen vojno stasalim građanima Srbije koji dosad nisu bili obučavani kao vojnici.

Taj portal navodi da na zekletvu nisu pozvani novinari a da ekipi tog portala nije bilo dozvoljeno da prisustvuje tom svečanom činu uz obrazloženje da "mediji na današnju svečanost nisu pozvani".

Polaganju zakletve prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, Kolubarskog okruga, verske službe, Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i rodbina i prijatelji vojnika.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.03.2019, 17:33h Pre pola veka - gluplje klase...

    "slušaoci KLASE REZERVNIH OFICIRA, kao i pripadnici rezervnog sastava koji su prošli obuku u centrima u Valjevu, Somboru i Leskovcu položili su danas zakletvu..." ...- Oko polovine XX veka, recimo - pre 60 godina, ŠKOLA REZERVNIH OFICIRA trajala je 6 meseci nastave + 5 meseci službe u trupi, pa se posle toga dobivao čin POTPORUČNIKA. Ali, valjda su ondašnje (komunističke) klase ŠRO bile GLUPLJE, sa nižim KVOCIJENTOM INTELIGENCIJE od današnjih KOJE ZAVRŠAVAJU "OFICIRSKU ŠKOLU" za samo 15 (petnaest) DANA...

  • 22.03.2019, 15:48h Cone

    Jel mu bila tetka iz Kanade?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side