Komesarijat: Neprimeren stav "Žena u crnom"
11.11.2016 Beograd

Komesarijat: Neprimeren stav "Žena u crnom"

Komesarijat: Neprimeren stav "Žena u crnom"
Srbija stoji iza stava da pružanje pomoći migrantima u beogradskim parkovima nije prihvatljivo, jer je njima mesto u sistemu, odnosno u centrima za azil, saopštio je danas Komesarijat za izbeglice i migracije, navodeći da pojedine organizacije pokušavaju da umanje napore državnih institucija u pružanju pomoći migrantima

Komesarijat je stav "Žena u crnom" da država samo teži dobijanju novca zbog brige o izbeglicama ocenio kao više nego neprimeren, posebno ako se ima u vidu koliki je teret migrantske krize Srbija podnela, a koliko puta manje finansijskih sredstava je dobila od Evropske unije i drugih donatora u poređenju sa zemljama u okruženju.

Komesarijat podseća da je Srbija od početka povećanog priliva migranata sredinom prošle godine zbrinula skoro milion ljudi.

"Sa žaljenjem konstatujemo da neke od organizacija ne prepoznaju sav taj trud i rad na terenu. Istovremeno, drago nam je da su ti napori prepoznati i pohvaljeni od strane međunarodne zajednice, kao i samih migranata", ističe se u saopštenju.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side