07.09.2018 | 17:31h ► 18:43h Beograd

Kordon između Građanskog bloka 381 i okupljenih oko Spasića i Vacića

Kordon između Građanskog bloka 381 i okupljenih oko Spasića i Vacića Foto: Beta / Svetlana Dojčinović
Pristalice "Građanskog bloka 381" okupile su se ponovo danas ispred Predsedništva Srbije u Beogradu, kao i grupa ljudi oko lidera Srpske desnice Miše Vacića i predsednika Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića, a veće incidente sprečila je policija.

Između dve grupe bio je postavljen policijski kordon, pa je bilo teških reči i optuživanja, ali ne i fizičkih incidenata.

Okupljeni oko Vacića i Spasića uzvikivali su "ustaše", "ubice", "vi ste prošlost Srbije", "mi vam ne damo Srbiju" i "nikada nećete doći na vlast" - pristalicama Građanskog pokreta 381 koji su kao i svakog petka nekoliko nedelja unazad došli do zgrade Predsedništva kako bi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću postavili pitanja.

Oni koje su predvodili Spasić i Vacić nosili su transparent na kome je pisalo, "Espana, Kosovo, EU, No pasaran".

Građanski pokret 381 čine Pokret slobodnih građana, Zelena ekološka partija - Zeleni, Šumadijska regija, Mađarski pokret i Koalicija "Tolerancija", a na čelu te koalicije je lider PSG Saša Janković koji ovog puta nije došao na skup.

Predstavnici Građanskog bloka 381 rekli su da neće odustati od protesta i postavljanja pitanja i da su ovog puta ispred predsedništva došli da "podsete" Aleksandra Vučića da građani imaju pravo na okupljanje i slobodno demonstriranje kao i da država mora da štiti građanska, ali i radnička prava.

Predstavnici građanskog bloka 381 rekli su i da su došli Vučića da pitaju da li on može da živi od 200 evra.

"Nećemo odustati od skupa ne plašimo se ni Sime Spasića ni Miše Vacića mogu da dovedu koga hoće, mi ćemo i dalje da dolazimo. Aleksandar Vučić mora da shvati da vodi Srbiju na pogrešan način i da je vreme da se skloni sa te pozicije i da prestane da svađa Srbe sa Srbima, a (ministar odbrane Aleksandar) Vulin sa celim svetom", rekao je potpredsednik Građanskog bloka 381 Dejan Bulatović.

Miša Vacić je rekao novinarima da je došao ispred predsedništva na skup koji je uredno prijavio Sima Spasić i da "ne vidi nikakve incidente već samo ljude koji razmenju različita mišljenja".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side