22.10.2018 Beograd

KRIK: Mali platio 200.000 dinara, obustavljen postupak

KRIK: Mali platio 200.000 dinara, obustavljen postupak Foto: Beta/Miloš Miškov
Ministar finansija Siniša Mali uplatio je krajem prošlog meseca 200.000 dinara u humanitarne svrhe nakon čega je obustavljen postupak koji je protiv njega vođen jer nije prijavio svu imovinu, rečeno je novinarima KRIK-a u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Istragu protiv Malog više ne vodi nijedno tužilaštvo.

KRIK podseća da je pre tri godine objavio serijal priča o Malom, nakon čega je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula istragu i Višem tužilaštvu u Beogradu dostavila izveštaj u kome iznosi sumnje da je Mali umešan u više krivičnih dela uključujući i pranje novca.

KRIK navodi da je dokument u kojem su pobrojane sumnjive novčane transakcije tužilaštvu dostavila i Uprava za sprečavanje pranja novca

Više tužilaštvo je, dodaje KRIK, zaključilo da Mali nije učinio nijedno krivično delo iz njihove nadležnosti i predmet prosledilo Prvom osnovnom tužilaštvu koje je proveravalo samo da li je on prijavio svu imovinu.

Agencija je krajem avgusta tužilaštvu dostavila novi izveštaj u kome je konstatovala da je Mali prijavio svu imovinu, nakon čega je tužilaštvo ponudilo Malom da obustavi postupak protiv njega ukoliko uplati 200.000 dinara, piše KIRK i dodaje da je Mali istog dana uplatio novac.

autor: SA izvor: N1/KRIK
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 23.10.2018, 15:36h Oh, ah. oh...

    "Mali platio 200.000 dinara, obustavljen postupak..." ... - O, oh, ah! Humanog li čoveka! Pa, on se odrekao (možda) i cele svoje mesečne platice + nekog dodatka za prekovremeni rad - samo da bi uplatio to nešto para u humanitarne svrhe!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side