19.07.2019 Beograd

Krivična prijava protiv radnice Centra u Zvečanskoj zbog sumnje da je zlostavljala dete

Krivična prijava protiv radnice Centra u Zvečanskoj zbog sumnje da je zlostavljala dete Foto: Novi magazin / SA
Policija je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, podnela krivičnu prijavu protiv 23-godišnje Đ. A, zaposlene u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje, saopštio je danas MUP.

Ona je posle saslušanja u policiji osumnjičena da je krivično delo izvršila "nesavesnim radom i ophođenjem, suprotno pravilima ustanove, prema dvogodišnjem dečaku o kom je bila dužna da se stara". 

Prethodno je Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo postupak kontrole rada beogradskog Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine posle objavljivanja video snimka nasilja zaposlene nad detetom.

Rukovodiocu Centra je dat rok od 15 dana da se izjasni o okolnostima tog slučaja i da zaštitniku građana dostavi traženu dokumentaciju.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd Zoran Milačić nakon anonimne prijave da se medicinska sestra Đ. A. neadekvatno ponašala prema deci, doneo je juče rešenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 21.07.2019, 16:46h Mučan POČETAK ŽIVOTA, ali, bogami, i KRAJ ŽIVOTA...

    "Ona je posle saslušanja u policiji osumnjičena da je krivično delo izvršila "nesavesnim radom i ophođenjem, suprotno pravilima ustanove, prema dvogodišnjem dečaku o kom je bila dužna da se stara". ...- Skandalozno! Ko i kako dovodi takve BEŠTIJE da rade sa bebama, decom uopšte?! I to, ta osoba ima samo 23 godine - pa se zaprepastimo kad u novinama, skoro svakog dana, pročitamo o nekom zverskom zločinu i nad nemoćnima, i nad zdravima. Sa 2-godišnjom bebom tako postupati! Uostalom, u zemlji Srbiji, ne samo na početku života, nego - i na kraju života, u tzv. staračkim domovoma ne znam da li ćemo naići na pristojan odnos velikog broja osoblja prema STARIMA. Jer, na primer i u "uglednim" ustanovama ove kategorije u stvarnosti koja postoji van oglasa kojima se nude (i PRODAJU) ove usluge po ceo radni dan se ori dernjava osoblja na klijente - starce i starice (od kojih je večina doslovno nemoćnih, čiji sinovi i kćeri, supruge i supruzi, ili oni sami, PLAĆAJU DOBRE PARE da njihovi dragi imaju DOSTOJANSTVEN ŽIVOT, deo koji im još ostaje...). Gde se, dođavola, to osoblje školuje? U nekoj divljini subsaharske Afrike?! A ne u civilizovanoj školi (pa i jedne patrijathalne Srbije, čiji se književnici, poete ubiše pišući blesaste pripovetke, romane, pesme o tome koliko Srbin poštuje razne "starce Vujadine", "starog oca i staricu majku".. iz junačkih narodnih pesama ("Sakupio i na svijet izdao Vuk Stef. Karadžić"), razne "Đede", "Mione".. iz trogatelnih pripovedaka L. K. Lazarevića, M. Glišića i ostalih romantičara škole XIX veka!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side