17.04.2019 Beograd

Krivična prijava zbog gondole protiv Gorana Vesića i Zorane Mihajlović

Krivična prijava zbog gondole protiv Gorana Vesića i Zorane Mihajlović Foto: Beta/Narodna stranka
Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović podneo je danas krivičnu prijavu protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović i drugih lica "direktno odgovornih za protivpravnu izgradnju gondole na Kalemegdanu".

Jovanović je, kako se navodi u saopštenju Narodne stranke, u prijavi naveo da Vesić i Mihajlovićeva "zloupotrebom svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog ovlašćenja, i svesni protivpravnosti svojih postupaka, nanose Gradu Beogradu direktnu i nenadoknadivu štetu velikih razmera".

"Brutalna medijska kampanja koju Goran Vesić sprovodi u proteklim danima protiv mene i drugih opozicionih funkcionera u Beogradu za cilj ima jedino da prikrije kolosalne razmere štete koju on nanosi Beogradu, kršeći zakone, podzakonske akte i urbanističke planove", rekao je Jovanović na Kalemegdanu, navodi se u saopštanju.

On je istakao da "pretnje i medijsko čerečenje" neće omesti opoziciju u dužnosti da od "gradonačelnika na mala vrata Gorana Vesića brani Beograd, njegovo normalno funkcionisanje, njegov identitet i kulturno-istorijsko blago".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side