17.01.2018 Kragujevac

Krivične prijave i pritvor protiv Kragujevčana koji protestuju zbog otpuštanja sveštenika

Krivične prijave i pritvor protiv Kragujevčana koji protestuju zbog otpuštanja sveštenika Foto: Pixabay
U Kragujevcu su pritvorena dvojica, a u Osnovnom javnom tužilaštvu je danas saslušano nekoliko učesnika protesta u jednom naselju koji traže da vladika vrati otpuštenog parohijskog sveštenika Sašu Ognjanovića.

Meštani Beloševca mesecima izražavaju nezadovoljstvo odlukom vladike o otpuštanju parohijskog sveštenika time što ne idu u lokalnu crkvu i ne zovu druge sveštenike na slave i parastose.

Advokat osumnjičenih Nikola Roganović je kazao za Televiziju "Melos" da su protiv pet osoba podnete krivične prijave zbog povrede slobode ispovedanja vere i vršenja verskih obreda i najavio da će Tužilaštvo sudiji Osnovnog suda za prethodni postupak podneti predlog da se dvojici osumnjičenih odredi pritvor.Navodeći da su ta dvojica od sinoć već u pritvoru, advokat je ocenio da nema elemenata krivičnog dela za koje je podneta krivična prijava, jer je protest bio miran, i kaže da nije bilo ometanja, kako tvrde policija i tužilaštvo.

 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 18.01.2018, 07:51h драгана

    A šta je sa slobodom okupljanja, koliko znam i to pravo garantuje ustav svojim gradjanima kao i pravo na slobodu govora, mislui..Bruka šta se radi u pravosudju

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side