05.09.2018 Beograd

Kuburović: Prošle godine više od 200 miliona dinara uloženo u privredne sudove

Kuburović: Prošle godine više od 200 miliona dinara uloženo u privredne sudove Foto: prtscr ytb
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da je više od 200 miliona dinara uloženo u unapređenje opreme i softvera u privrednim sudovima, što utiče na privlačenje investitora i rangiranje Srbije na Duing biznis listi.

Kuburović je na 26. Savetovanju privrednih sudova na Zlatiboru kazala da se postoji elektronska razmena podataka s Agencijom za privredne registre, MUP-om, matičnim knjigama, ali se radi na povezivanju s Narodnom bankom i Republičkim geodetskim zavodom, saopštilo je Ministratsvo pravde.

"Radi se na unapređenju Pravosudnog informacionog sistema koji omogućava elektronsku razmenu podataka svih sudova sa nadležnim institucijama, koje raspolažu podacima neophodnim za vođenje sudskih postupaka", rekla je Kuburović.

Predsednica Privrednog apelacionog suda Jasminka Obućina navela je da privredni sudovi veliku pažnju posvećuju rešavanju starih predmeta, kao i da su pokazali veliku ažurnost pri savladavanju novoprimnjenih predmeta.

"Iako smo zadovoljni postignutim rezultatima, smatram da to nije dovoljno i da moramo da uložimo još veće napore kako bi pravosuđe postalo efikasnije, a privredni sudovi još bolji u radu", rekla je Obućina.

Savetovanje privrednih sudova održava se na Zlatiboru do petka, 7. septembra, a učestvuju predstavnici Ministarstva pravde, Vrhovnog kasacionog suda, sudije Ustavnog suda, Privrednog apelacionog suda i 16 privrednih sudova Srbije.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side